Lodeweges klaar voor Klassieker: "Ik heb er alle vertrouwen in"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 maart 2023 – Voor Dwight Lodeweges is het ook een spannende week richting zijn eerste Klassieker met Ajax tegen Feyenoord. De assistent-trainer van Ajax kijkt uit naar de wedstrijd van zondag en denkt dat het pas echt gaat leven nu de laatste training is geweest.

Lodeweges klaar voor Klassieker: "Ik heb er alle vertrouwen in"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lodeweges is wel al wat gewend, maar een Klassieker heeft de assistent van Heitinga nog nooit meegemaakt. Het leefde vorige week nog niet heel erg, maar dat is nu wel het geval. "Zaterdag is er nog een afsluitende training met de fans en dan komt het gevoel wel naar boven", voorspelt Lodeweges in gesprek met FCUpdate. Dat bleek inderdaad te kloppen: de fans maakten veel sfeer op sportpark De Toekomst. "We weten dat we moeten winnen. Het is iets groots en dat merk je ook in de omgeving. Als je mensen ontmoet en die weten dat je bij Ajax zit, komt er wat los bij die mensen."

De oud-assistent van Oranje gaat met een goed gevoel richting de wedstrijd van zondag. "We hebben het de laatste tijd goed gedaan. We zijn zeven wedstrijden ongeslagen in de competitie en in de beker hebben we ook nog eens twee keer gewonnen. Alleen jammer van het verlies tegen Union. Dat is klaar en dus moeten we zondag een goed vervolg geven. Daar heb ik alle vertrouwen in."

Lees ook: Kudus neemt graag één Ajacied mee naar volgende club: "We zijn een tweeling"

Verschil tussen club en land
Sinds het ontslag van Alfred Schreuder neemt John Heitinga de honneurs waar bij Ajax. Daar moest ook een ervaren assistent bij komen. Dat is dus Lodeweges geworden, die al een keer eerder assistent was, maar dan bij Oranje en dat is wel een verschil. "Als je bij Ajax zit, speel je elke zondag en donderdag. Ik zit er vanaf 1 februari en dat is tot nu toe de hele tijd zo geweest. Tot een week terug hebben we dat meegemaakt. Dus twee wedstrijden tegen Union en dan nog tegen De Graafschap en Twente voor de beker. Je bent er gewoon dagelijks mee bezig", zegt Lodeweges. "Bij Oranje zitten daar wat meer tussenfases bij en dan ga je kijken op tv naar wedstrijden, je gaat op reis, je vergadert en je bereidt je voor met het bekijken van je komende tegenstanders. Bij je club ben je druk en blijf je druk."

Door: Julian Huisman

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd