Blind zag rampscenario voltrekken bij Ajax: "Ik heb het altijd tegen Overmars gezegd"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 maart 2023 – Ajax is nog altijd bezig met de zoektocht naar twee belangrijke openstaande functies in de bestuurskamer. Danny Blind vertrok in augustus 2021 uit de Raad van Commissarissen, terwijl directeur voetbalzaken Marc Overmars een half jaartje later afscheid nam wegens grensoverschrijdend gedrag. Blind vertelt aan Trouw dat het 'niet zo makkelijk is' om deze functies te vervangen, terwijl hij Overmars al eerder had gewaarschuwd voor dit scenario.

Blind zag rampscenario voltrekken bij Ajax: "Ik heb het altijd tegen Overmars gezegd"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Als commissaris heb ik altijd tegen Overmars gezegd: 'Marc, één ding: jij en de trainer kunnen nooit op hetzelfde tijdstip vertrekken, knoop dat in je oren", zegt Blind. "Dan zou je in een vacuüm terecht kunnen komen. Maar dat gebeurde wel, door omstandigheden", doelt hij op het onverwachte vertrek van Overmars en de daaropvolgende overstap van Erik ten Hag naar Manchester United.

De zoektocht naar twee nieuwe namen verloopt, zoals gezegd, niet vlekkeloos voor Ajax. "Ze zijn nu bezig met een nieuwe technisch directeur en er moet iemand in de Raad van Commissarissen komen met technische bagage. Dat is niet zo makkelijk", weet Blind. Pier Eringa, de nieuwe president-commissaris van de Amsterdamse club, bracht echter hoopvol nieuws. Hij verwacht dat Ajax binnen enkele weken bekend kan maken wie de nieuwe voetbalcommissaris wordt.

Geen breuk na vertrek Daley
Ondanks het veelbesproken vertrek van zoon Daley Blind, voelt vader Danny zich nog altijd een Ajacied. "Het doet geen afbreuk aan de clubliefde. Niet als het gaat om de club an sich. Bij Ajax heb ik ook hele fijne mensen ontmoet. Maar er zijn ook mensen die beslissingen nemen waardoor je anders tegen ze aan gaat kijken."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd