'Ajax heeft opvolger Overmars binnen: financieel akkoord met Julian Ward'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 maart 2023 – Julian Ward is akkoord met Ajax over een rol als directeur voetbalzaken, zo schrijft de Daily Mirror zaterdagavond. Hij komt over van Liverpool en begint naar verwachting per 1 juli aan zijn nieuwe baan in de Johan Cruijff ArenA. Ward volgt de vorig jaar vertrokken Marc Overmars op.

'Ajax heeft opvolger Overmars binnen: financieel akkoord met Julian Ward'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ward werd al langere tijd in verband gebracht met Ajax. Nieuwe gesprekken met algemeen directeur Edwin van der Sar zorgden voor een 'doorbraak op het gebied van de financiële voorwaarden', zo klinkt het. Volgens de Engelse krant kreeg Van der Sar van de raad van commissarissen de opdracht om de onderhandelingen met Ward te heropenen, nadat een eerste poging mislukte om de 42-jarige directeur binnen te halen.

Ward is al ruim tien jaar werkzaam bij Liverpool en klom in die tijd behoorlijk op in de hiërarchie. In 2012 trad hij aan als scout, een functie die hij voor die tijd twee jaar had vervuld bij Manchester City. Voordat Ward in Manchester opdook fungeerde hij twee jaar als wedstrijd-analist bij de Engelse Onder-20-ploeg. Daarna trad hij als hoofdanalist toe tot de staf van toenmalig Portugees bondscoach Carlos Queiroz.

Drie jaar na zijn entree in Liverpool klom hij op tot manager verhuurde spelers, waarna hij in 2020 aantrad als assistent-sportief directeur als rechterhand van Michael Edwards. Toen laatstgenoemde in november 2021 vervolgens zijn vertrek aankondigde, werd Ward intern doorgeschoven naar Edwards' functie als sportief directeur.

Lees ookWie is Julian Ward, de kandidaat-opvolger van Overmars bij Ajax?

Het beklimmen van de rots in Liverpool is een opvallende prestatie voor de man die als speler nooit ook maar een beetje in de buurt van de top kwam. Via de opleiding van Morecambe, tegenwoordig uitkomend op het derde niveau in Engeland, begon hij aan een weinig tot de verbeelding sprekende loopbaan die hem langs clubs als Hyde FC, Kidsgrove Athletic en Larne FC leidde, waarna hij in 2008 zijn schoenen aan de wilgen hing als speler van Lisburn FC.

In een portret dat de Engelse krant The Independent rond de laatste promotie van Ward bij Liverpool schreef, wordt hij omschreven als 'bekend en geliefd in transfercirkels door zijn ervaringen in heel Europa en Zuid-Amerika'. Wards snelle vertrek zou dan ook 'een schok en teleurstelling' bij Liverpool teweeg hebben gebracht, schreef The Guardian afgelopen november.

Ward zou een cruciale rol hebben gespeeld bij de inkomende transfers van Luis Díaz en Darwin Núñez en zich intern ook hebben hardgemaakt voor de contractverlenging van routinier James Milner. 'Ward heeft niet de intentie om in de nabije toekomst bij een andere club te gaan werken', viel destijds te lezen. Toch lijkt Ajax hem dus te hebben verleid tot een overstap.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd