Conte geeft ongelooflijke persconferentie: positie lijkt niet meer te redden

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 maart 2023 – Er lijkt sprake van ernstige spanningen tussen Antonio Conte en de spelers van Tottenham Hotspur. Na het 3-3 gelijkspel tegen Southampton haalt de trainer op de persconferentie snoeihard uit naar zijn spelers: hij spreekt van 'elf egoïsten', ziet geen enkele wil om te winnen en zegt cynisch dat zijn ploeg voor de zevende of achtste positie kan vechten. 

Conte geeft ongelooflijke persconferentie: positie lijkt niet meer te redden

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Tottenham gaf in de slotfase een 1-3 voorsprong weg op St Mary's. Diep in de blessuretijd maakte James Ward-Prowse de 3-3 uit een penalty. "De penalty was voor mij geen penalty. Wat er op het veld gebeurt, wat er de laatste maanden gebeurt, vind ik het ergste. Ik vind dit het juiste moment om daar wat over te zeggen, want ik vind deze prestatie onacceptabel", foetert de Italiaanse trainer, wiens ploeg momenteel op de vierde plek staat in de Premier League.

"We staan met 1-3 voor en controleren de wedstrijd, maar incasseren daarna twee goals. We zijn geen team. We zijn elf spelers die het veld op gaan. Ik zie egoïstische spelers, spelers die elkaar niet willen helpen en niet met hun hart spelen", vervolgt Conte. "Voor vandaag probeerde ik die situatie te camoufleren en te verbeteren met woorden over de techniek en de tactiek. Maar je moet ieder moment het vuur in je ogen hebben, ieder moment moet je met het hart spelen. Vergeleken met vorig seizoen zijn we daar slechter in geworden. Als je geen team vormt, kun je niet beter worden. Vergeet ook niet dat we tegen een jong Sheffield United werden uitgeschakeld (op 1 april in de FA Cup, red.) De spelers moeten begrijpen dat we voor dit clublogo spelen. We moeten ervoor zorgen dat de supporters trots zijn op ons."

De wil om de fans trots te maken ontbreekt volgens Conte volledig. "Als je die niet hebt, dan vlieg je uit de FA Cup. Daar zijn we hier wel aan gewend. De club is verantwoordelijk voor wat er op de transfermarkt gebeurt, de trainer heeft verantwoordelijkheid, maar waar zijn de spelers? Ik zie elf spelers die voor zichzelf spelen. De spelers willen niet onder druk spelen. Ze willen geen stress ervaren. Dat is het verhaal van Tottenham. Twintig jaar en nog nooit iets gewonnen. Hoe komt dat? Is dat de schuld van de club of van alle trainers? Ik probeerde deze situatie te camoufleren, maar er zijn nog tien wedstrijden te gaan. Denken mensen dat we kunnen vechten? Waarvoor zouden we kunnen vechten? Met deze houding, teamgeest en toewijding... misschien voor de zevende of de achtste plaats? Ik ben hier heel boos om. Iedereen moet verantwoordelijkheid nemen, ook de spelers. Als Tottenham zo wil doorgaan, steeds van trainer wisselen, dan kan dat, maar er gaat niks veranderen, geloof mij."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Premier League

  gerelateerd