Politiebond wil uitsupporters structureel verbieden na nieuw incident

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 maart 2023 – Er dreigt een verbod op uitsupporters voor het gehele betaalde voetbal. Nadat het vrijdagavond tussen FC Volendam en Fortuna Sittard-supporters opnieuw onrustig werd, is er een roep bij de politievakbond om voorlopig te stoppen met het begeleiden van uitfans. Er blijven daardoor namelijk te veel dingen op de plank liggen.

Politiebond wil uitsupporters structureel verbieden na nieuw incident

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat schrijft het Algemeen Dagblad althans. Omdat het de laatste te vaak misging, werden voor bepaalde clubs uitsupporters al in de ban gedaan en bij bepaalde clubs zijn er geen supporters meer van andere club welkom. Die heelmeesters maken vooralsnog stinkende wonden, want het gaat nog geregeld mis in de stadions, zoals ook dit weekend. Al werd er in Volendam uiteindelijk slechts één iemand (een 35-jarige man uit Geleen) aangehouden.

Volgens voorzitter van de Nederlandse politiebond is deze maatregel daadwerkelijk voorgesteld. "Nu het einde van het seizoen nadert, merk je dat de spanning toeneemt en niet alle supporters hun emoties de baas zijn. Er hoeft nog maar een paar keer wat te gebeuren, en dan kun je niet anders dan het structureel zonder uit-supporters doen. Ik zeg dat niet graag, want ik ben een groot voetballiefhebber. Maar de grens is echt in zicht", aldus Struijs.

Lees ook: Verbod op uitsupporters dichterbij: "Agenten lopen PTSS op bij wedstrijden"

De KNVB laat weten dat ze uiteraard fel tegen deze potentiële maatregel zijn. Volgens hen moeten er in principe bij alle wedstrijden supporters welkom zijn en zullen ze zich daar ook voor blijven inzetten. Anderzijds ligt de verantwoordelijkheid ook bij de clubs en de supporters zelf. Zondag staat er met Ajax-Feyenoord ook een wedstrijd op het programma, die het al jarenlang zonder uitfans moet stellen.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd