Guardiola grapt over wissel: "Haaland mag het record van Messi niet verbreken"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 maart 2023 – Dinsdag was er veel kritiek op de wissel van Erling Haaland, die een record van Lionel Messi kon verbreken in de Champions League. Pep Guardiola kon het niet laten om hier op terug te komen en na de nieuwe hattrick en wissel van zaterdag een grap te maken. De spits moest gewisseld worden, omdat het record van Messi in de FA Cup niet verbroken mocht worden.

Guardiola grapt over wissel: "Haaland mag het record van Messi niet verbreken"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Messi heeft natuurlijk nog nooit in Engeland gespeeld en daarom kon Guardiola de grap niet laten liggen. Midweeks werd de Spaanse trainer flink ondervraagd waarom hij Haaland wisselde, terwijl de Noor het record van vijf doelpunten in één wedstrijd van Messi in de Champions League kon verbreken. De spits stond op vijf doelpunten en had nog ruim de tijd om nog een goal te maken in de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen RB Leipzig.

Hoge verwachtingen
Haaland scoort er op los bij Manchester City en ligt op koers om dit seizoen in alle competities zestig doelpunten te maken. De verwachtingen zijn erg hoog voor de Noorse spits. "Ik ken het aantal niet, deze jongen zal in de toekomst een probleem hebben", vertelt de trainer in gesprek met Manchester Evening News. "Mensen verwachten nu dat hij drie of vier doelpunten scoort per wedstrijd en dat gaat niet gebeuren."

Lees ook: Hattrickheld Haaland juicht al voordat de bal in het net ligt, Van Nistelrooij zweet

Guardiola vindt deze cijfers van zijn spits ongelooflijk en vergelijkt het zijn eigen prestaties als voetballer. "Acht goals in vier dagen. Ik heb elf jaar in Barcelona gespeeld en elf doelpunten gemaakt!", vertelt de coach over de prestaties. "Hij heeft het geflikt. Het echt ongelooflijk wat hij doet."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd