Van Seumeren kwam ook onder Ten Hag in de Utrecht-kleedkamer

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 maart 2023 – Frans van Seumeren kwam zaterdagavond in de kleedkamer bij FC Utrecht. De nederlaag in eigen huis tegen Go Ahead Eagles (1-2) was de aanleiding voor de grootaandeelhouder om zich op boze toon te melden bij de voetballers. Hans Kraaij jr. weet dat iets soortgelijks ook een keer eerder gebeurde, destijds onder leiding van Erik ten Hag.

Van Seumeren kwam ook onder Ten Hag in de Utrecht-kleedkamer

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Op dat moment meldde Van Seumeren zich om de onrust in de spelersgroep tot bedaren te brengen. Ten Hag was nog niet zo lang trainer bij FC Utrecht en legde de training te vaak stil in de ogen van de spelersgroep. Vooral tijdens de partijvorm. Die ging daarop achter de rug van de coach om klagen en dat schoot compleet in het verkeerde keelgat bij Van Seumeren.

"Hij riep de spelers bij elkaar en vroeg aan aanvoerder Willem Janssen om naast hem te komen staan", reconstrueert Kraaij jr. bij Goedemorgen Eredivisie. "Jullie wilden Erik ten Hag als trainer. Dus jullie houden je kop, of ik schop je eruit." Dat was de duidelijke boodschap van Van Seumeren richting de spelersgroep van FC Utrecht, waardoor de rust terugkeerde.

De eigenaar komt niet vaak in de kleedkamer, benadrukt Kraaij en dat wordt bevestigd door Henk Fraser. "Hij is af en toe een paar keer komen lunchen, maar verder heb ik dat niet meegemaakt." Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou heeft zijn twijfels bij de actie. "Je moet je afvragen of je dit moet willen. Aan de ene kant is het prachtig. Elke club zou wel zo'n rijke supporter willen. Maar als eigenaar moet je soms ook op gepaste afstand blijven."

Lees ookVan Seumeren woest in de kleedkamer: "Wat hij zei? No idea, it was in Dutch"

Silberbauer teleurgesteld
FC Utrecht-trainer Michael Silberbauer wilde er zaterdag in elk geval niet te zwaar aan tillen. "Dit heeft allemaal te maken met emoties. Hij is teleurgesteld en dat zijn we allemaal. Hij wilde winnen, en dat wilden we allemaal. We zijn geen van allen tevreden en moeten nu een manier zien te vinden om dit om te draaien. Het is een negatieve spiraal en daar moeten we uit zien te komen", reageerde de Deen in De Telegraaf op het bezoekje van Van Seumeren. Wat er werd gezegd in de kleedkamer, moet 'tussen de FC Utrecht-muren' blijven, staat te lezen in de ochtendkrant.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd