Koeman verklaart terugkeer van negentienvoudig international bij Oranje

20 maart 2023, 16:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman heeft uitgelegd waarom hij Donyell Malen bij de selectie van Oranje heeft gehaald. De aanvaller van Borussia Dortmund werd bij de spelersgroep gehaald na de blessure van Steven Bergwijn. De negentienvoudig international kreeg de voorkeur boven bijvoorbeeld Noa Lang, die in tegenstelling tot Malen wel bij de voorselectie zat.

"Toen we de voorselectie maakten, speelde hij niet. Hij viel zelfs niet in", zegt Koeman. "De laatste twee weken heeft hij rechtsbuiten gespeeld bij Dortmund. In mijn optiek was Bergwijn bij mij de rechtsbuiten. Een van de rechtsbuitens, laat ik het zo zeggen. Ik wissel dus een rechtsbuiten in. Ik haal een jongen erbij die gewend is om ook op die positie te kunnen spelen. Dat kunnen anderen ook, maar dat zijn jongens die aan de linkerkant spelen."

Malen maakte zaterdag een goede indruk in de wedstrijd van Dortmund tegen 1. FC Köln. De aanvaller kreeg een doelpunt en twee assists op zijn naam. Malen speelde 79 en 71 minuten in de laatste twee wedstrijden van Dortmund. Zijn laatste interland dateert van bijna een jaar geleden: op 29 maart 2022 deed hij mee in een vriendschappelijk duel met Duitsland (1-1).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen