KNVB denkt mee met voetballers die meedoen aan ramadan

22 maart 2023, 20:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De KNVB houdt de komende weken rekening met voetballers uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie die meedoen aan de ramadan. Als de zon komende maand ondergaat, kan de scheidsrechter van dienst de wedstrijd tijdelijk stilleggen zodat de spelers die vasten snel wat kunnen eten en drinken.

'Dit gebeurt op initiatief van de KNVB, dat daarmee het voorbeeld van de Engelse Premier League volgt', schrijft de NOS. Een woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond heeft de omroep laten weten dat de scheidsrechters de wedstrijden kort zullen stilleggen op "het eerstvolgende moment na zonsondergang", waarna het duel zo snel mogelijk zal worden hervat.

De arbiter van dienst zal het duel overigens niet op elk moment stilleggen. Dit zal enkel gebeuren als de bal niet in het spel is, bijvoorbeeld bij een overtreding, ingooi of achterbal. De drink- en eetpauze worden logischerwijs alleen geïntroduceerd bij wedstrijden 'waarbij minimaal één speler op het veld staat die meedoet aan de ramadan'. "Voor aanvang van de wedstrijd zullen scheidsrechters en teammanagers van beide clubs dat bespreken, zodat iedereen op de hoogte is", duidt de KNVB.

In de vastenmaand wordt er volop gevoetbald. Onder anderen Orkun Kökçü en Redouan el Yaakoubi, aanvoerders van respectievelijk Feyenoord en Excelsior, doen mee aan de ramadan. De NOS heeft uitgezocht welke wedstrijden de komende tijd bezig zijn als de zon ondergaat. Voor Feyenoord is dat de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk op 9 april en voor Excelsior de thuiswedstrijden tegen FC Twente (1 april), Go Ahead Eagles (14 april) én het bezoek aan PSV op 8 april.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voetballer is toch je beroep? Dan mag je toch afwijken van de Ramadan?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze spelen toch ook . Alleen in die wedstrijden ,een minuutje iets eten nounou wat een ramp . Dit is beter dan al die bandjes bij elkaar

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is mijn punt ook niet, volgens mij mag je gewoon eten als het nodig is om je beroep goed uit te oefenen voor de wedstrijden. Mocht dit niet zo zijn dan heeft Ahmed het mij verkeerd uitgelegd 😂

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind het mooi en verantwoord. Volgens mij heeft het ook niet veel impact op de wedstrijd, sterker nog: teams die niet de fitheid uit 010 hebben, kunnen dan even bijkomen 😁

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eens, waarom zou je hier in vredesnaam problemen mee hebben zoals de mensen hierboven? Ligt het spel een keer een minuutje stil omdat iemand even snel wat eet in plaats van door een schwalbe, VAR-moment of tijdrekken. Het is niet alsof ze een volledig driegangenmenu gaan verorberen op de middenstip.

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoontebeestjes :-)

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze zien bij dit stukje kokcu ,en in de lijst wedstrijden 1x Feyenoord en ze worden gek .

Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Belachelijk. Moeten de andere spelers zich aanpassen omdat sommige andere weigeren te eten en te drinken? Hun "cultuur" wordt wel met handschoentjes aangepakt maar onze eigen cultuur wordt ten kakke gezet. Wat is de volgende zet? Dat ze ook het spel stil leggen als ze willen bidden?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen