'Verrassingen in Oranje-opstelling: Koeman kiest voor twee Ajacieden'

24 maart 2023, 11:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands elftal aast op een goede start van de kwalificatiereeks voor het EK van 2024 in Duitsland. Dan zal het vrijdagavond een positief resultaat moeten neerzetten in en tegen Frankrijk. Maar dat moet wel gebeuren zonder een aantal sterkhouders. Bondscoach Ronald Koeman moet puzzelen. Als we de Italiaanse journalist Gianluca di Marzio moeten geloven, kiest Koeman voor Mark Flekken, Davy Klaassen én Brian Brobbey.

Het slechte nieuws voor het Nederlands elftal en Koeman begon afgelopen maandag, toen een MRI-scan had uitgewezen dat Frenkie de Jong niet schadevrij uit de Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid was gekomen en twee weken rust moet houden. Daardoor moest De Jong zich afmelden voor de interlands van het Nederlands elftal. Ook Steven Bergwijn zag zich genoodzaakt een streep te zetten door de duels met Frankrijk en Gibraltar.

Alsof dat nog niet vervelend genoeg was voor Koeman, zag hij daags voor de kraker tegen Frankrijk nog eens vijf spelers afhaken. Bart Verbruggen, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman én Cody Gakpo hebben de selectie van Oranje allemaal moeten verlaten, zeer waarschijnlijk vanwege een voedselinfectie, opgelopen in het hotel in Zeist. Veerman was maandag nog opgeroepen als vervanger van De Jong. Een hard gelag dus voor de voetballer en Koeman, die flink moet puzzelen voor het treffen in Parijs.

Volgens de Italiaanse journalist Di Marzio van Sky Sport is de bondscoach tot de volgende opstelling gekomen: Flekken; Geertruida, De Vrij, Van Dijk, Aké; Wijnaldum, De Roon, Klaassen; Depay, Weghorst, Brobbey. Flekken, Klaassen en Brobbey zijn opvallende namen in deze vermoedelijke elf. Flekken keept weliswaar een uitstekend seizoen bij SC Freiburg, maar Jasper Cillessen leek na zijn WK-teleurstelling een nieuwe kans te krijgen. Klaassen en Brobbey zijn reservespelers bij Ajax. Bovendien moet Brobbey zijn debuut in het Nederlands elftal nog maken.

Of Di Marzio het bij het juiste eind heeft, dat zal vanavond moeten blijken. FCUpdate.nl dacht zelf aan deze opstelling, met basisplaatsen voor onder meer Xavi Simons en Donyell Malen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen