Maignan vertelt hoe hij probeerde in het hoofd te kruipen van Depay

25 maart 2023, 07:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mike Maignan was erop gebrand om de nul te houden in de wedstrijd tegen Nederland. De doelman van Frankrijk pareerde diep in de blessuretijd een strafschop van Memphis Depay, waardoor hij het doel schoon hield. Maignan spreekt na afloop van een 'psychologisch spel' met de strafschopnemer van Oranje.

"Dit was een wedstrijd die we absoluut wilden winnen. De verloren WK-finale deed pijn. Dit was een belangrijke wedstrijd met het oog op onze toekomst", legt Maignan uit in gesprek met L'Équipe. "We wilden in deze wedstrijd geen risico's nemen."

Voorafgaand aan de strafschop van Depay maakte Maignan zich groot. Hij raadde vervolgens dat de spits de bal halverwege de rechterkant van het doel zou schieten - voor Maignan de linkerkant. "Het was een psychologisch spel. Ik wilde zoveel mogelijk ruimte innemen als mogelijk."

Nederland vuurde in totaal vijf schoten op doel af en scoorde op het gebied van Expected Goals nagenoeg gelijk aan Frankrijk (1,69 om 1,71). Toch vond Maignan een doelpunt niet terecht. "We hadden als ploeg hard gewerkt, ik had niet zoveel ballen aangeraakt, dan verdient het team een clean sheet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen