Mbappé na flink pak slaag Oranje: "Dit is een normale werkdag"

25 maart 2023, 09:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Kylian Mbappé was de wedstrijd van Frankrijk tegen het Nederlands elftal een speciale. Los van het feit dat hij twee keer heeft gescoord en opnieuw belangrijk was voor zijn land, was hij voor het eerst vanaf de aftrap aanvoerder van Les Bleus. Maar hijzelf blijft daar heel nuchter onder: "Dit is een normale werkdag."

Dat vertelt de Parijzenaar aan TF1, nadat hij van het veld stapte met een 4-0 overwinning en twee interlandstreffers op zak. "Ik blijf mijn werk doen, het team helpen, besluitvaardig zijn, proberen een verschil te maken en anderen mee te nemen. Vandaag is het gelukt, maar het is slechts een begin. Het moeilijkste moet nog komen", aldus de wereldster van Paris Saint-Germain. 

Lees ook: Kraay junior deelt compliment uit: "Hij was slecht

Oranje wist al na tien minuten dat er niks te halen viel in het Stade de France. "We hebben ons de hele week voorbereid met het idee dat we het publiek niet konden teleurstellen. Het was de eerste keer dat we hier speelden na het WK. We wilden zo presteren als we op het WK hebben gedaan, behalve de finale. Het is een geslaagde eerste stap maar alles moet nog gebeuren in deze groep", vertelt een trotse maar nuchtere Mbappé.

Ondanks de oorwassing in Frankrijk heeft Nederland nog steeds hele goede kansen om zich te plaatsen voor het EK. Natuurlijk zijn 'we' begonnen met de moeilijkste wedstrijd van allemaal, Frankrijk-uit. Volgens de cijfertovenaars van Gracenote zijn we wel gedaald van 87% naar 77% kans om te kwalificeren voor het hoofdtoernooi, dus er is nog geen man overboord. De Fransen stijgen naar een 94% kans om in de top-2 te eindigen.

 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen