Wijnaldum: "Ik dacht aan een grap, toen ik de berichtjes in de groepschat las"

25 maart 2023, 08:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Georginio Wijnaldum speelde vrijdag zijn eerste interland in een jaar tijd. De middenvelder had een basisplek in Parijs, de stad waar hij jarenlang voetbalde, maar het werd een avond om snel te vergeten: Frankrijk won met liefst 4-0. Wijnaldum wil zich niet verschuilen achter het aantal afwezigen, al kon hij eerst nauwelijks geloven dat zoveel spelers waren afgehaakt. 

"Ik dacht dat het ging om een grap", wordt Wijnaldum na de wedstrijd geciteerd door het Algemeen Dagblad. "De jongens meldden zich af op de groepsapp, eerst Sven Botman en daarna Joey Veerman. Pas bij het ontbijt merkte ik dat het echt waar was. Maar dan nog mogen we onze fouten niet zo laten afstraffen."

Wijnaldum wil 'echt niet' kijken naar de afwezigen. "Natuurlijk weten we wat Frenkie de Jong kan brengen en wat voor soort voetballer hij is. En Cody Gakpo is dreigend en kan voor goals zorgen, terwijl Matthijs de Ligt het goed doet bij Bayern München", somt hij op. "Maar als je ziet hoe we de goals weggeven, dan heeft dat niks te maken met kwaliteiten."

De wedstrijd verliep volgens Wijnaldum precies zoals Frankrijk wilde. "Ik had zeker meer verwacht van mijn terugkeer in Oranje." Het 4-3-3-systeem hoeft volgens de AS Roma-middenvelder niet meteen in de prullenbak. "Daar geloof ik in. Dat is het systeem waar ik me het fijnst in voel. Daar kunnen anderen anders over denken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Johnny
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Koeman heeft gewoon zij oude spelertjes bij elkaar gezocht en is daarmee verder gegaan, hij mag wat mij betreft nu al weg want did moet je zien aankomen. Er is een coach nodig die hoge spelers een kans geeft. Er lopen leuke jonge spelers in de Franse, Duitse en Engelse competities.

Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het heeft niks met "afwezigen" te maken waarom ze werden afgeslacht. Jk weet waarom het (al jaren) niet lekker loopt in dit elftal maar ik mag het niet zeggen omdat mijn reactie toch wordt verwijderd omdat men deze dan beschouwd als "racisme". Maar kijk eens naar de trainingen. Je ziet de donker gekleurde spelers samen spelen endue blanke spelers spelen samen. Het lijkt wel alsof er geen eenheid is is dit elftal. Ik hoop dat ik het fout heb en dat ze de finale van dit EK halen, om dan weer als makke lammetjes geworden afgeslacht.

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoop dat we die fase toch eens achter ons hebben gelaten. Man wat doet de kleur ertoe als je maar met je ziel en zaligheid voor Oranje en ons volk speelt. Al staan er 11 regenboog spelers in het elftal, maakt mij nix uit, als je maar goed voetbalt en het liefst alles wint

Poinkpoink
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar jullie waren ook een grap toen jullie gingen spelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen