Basisdebutant Simons teleurgesteld: "Ik had meer verwacht"

25 maart 2023, 09:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xavi Simons beleefde, ondanks het flinke pak slaag dat Nederland kreeg, een speciale avond in het Stade de France. De PSV'er maakte namelijk zijn basisdebuut in de stad waar hij van 2019 tot 2022 speelde. "Ik kom terug in Parijs en maak mijn basisdebuut, maar ik had van mijzelf meer verwacht", aldus de aanvaller tegenover ESPN. 

Ondanks het collectieve falen was Xavi Simons een van de beste Oranje-spelers op het veld. Maar hijzelf ziet de oorwassing in Parijs als een collectief falen. "Het moet beter, veel beter. Iedereen weet het. We moeten de beelden bekijken en die morgen bespreken." Ondanks de afgang wilde Simons nog wel een positief punt uitlichten: "Ik voelde me wel lekker en kreeg een paar ballen om vooruit te spelen. Ik heb met een paar jongens van Frankrijk gespeeld. Zij spelen op hoog niveau, op topniveau", aldus de jongeling tegen de NOS

Als kind droomden we allemaal wel eens over ons basisdebuut bij Oranje, zo ook Simons. "Ik wilde graag mijn ding doen met het team, dat is niet gelukt. We krijgen die 1-0 snel tegen en die 2-0 ook. Dan loop je wel achter de feiten aan, maar je moet sowieso tot het einde doorgaan. We moesten laten zien waarom we hier waren, maar het moet beter. Ik wilde wat laten zien, ik denk iedereen. Maar er zijn dagen dat je als team er gewoon niet bent. "

Door de flinke nederlaag staat Oranje onderaan in de groep voor de EK-kwalificatie. Gibraltar verloor met 'slechts' 3-0 van Griekenland, dus staan de mannen van bondscoach Ronald Koeman onderaan. Aanstaande maandag kan en moet het elftal zich revancheren tegen Gibraltar. In de Kuip staat Oranje dan tegenover de dwergstaat, in de twee eerdere ontmoetingen wist Oranje dertien keer te scoren en kreeg het nul tegentreffers. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen