Luidruchtige Nederlanders irriteren teamgenoten bij Toulouse

25 maart 2023, 16:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de Franse Ligue 1 is Toulouse bezig aan een prima seizoen. Na 28 speelronden staat de promovendus keurig twaalfde, op ruime afstand van de ploegen die vechten om lijfsbehoud. Liefst vijf spelers van de club komen uit Nederland, wat regelmatig zorgt voor irritatie in de kleedkamer. Dat onthult spits Thijs Dallinga, die zich in zijn debuutseizoen prima staande weet te houden in de zware Franse competitie.

In een interview met de NOS gaat Dallinga (22) in op de verhoudingen in het kleedlokaal van Toulouse. "De Fransen worden weleens gek van ons", vertelt de oud-speler van FC Emmen, FC Groningen en Excelsior. "Ze zeggen dan dat we te luid zijn. Dat zijn we ook wel vaak, maar ik vind dat juist een goed teken." Naast Dallinga maken ook Branco van den Boomen, Stijn Spierings, Zakaria Aboukhlal en Said Hamulic deel uit van de selectie van Toulouse. 

Dallinga verblijft momenteel met Jong Oranje in Spanje, waar de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi zich voorbereidt op het jeugd-EK van komende zomer in Georgië en Roemenië. Toch gingen in de media stemmen op om hem bij het 'grote' Oranje van Ronald Koeman te halen. Dallinga staat in de Ligue 1 al op tien treffers. Helemaal nu Vincent Janssen en Luuk de Jong bedankt hebben voor het Nederlands elftal, lijkt Dallinga een serieuze kanshebber voor een eerste oproep van Koeman. "Feitelijk gezien zijn het twee concurrenten minder. Ik ben van het rustig opbouwen, dus ik zou niet snel zeggen over mezelf dat ik in Oranje moet. Maar we komen wel weer een stapje dichterbij."

Brobbey

De bondscoach kreeg zelf eerder deze week ook de vraag waarom hij niet Dallinga maar wél Ajax-reserve Brian Brobbey opnam in zijn selectie voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibaltar. De teruggekeerde trainer bevestigde daarop dat Dallinga en ook zijn teamgenoot Van den Boomen wel degelijk in beeld zijn bij de technische staf van Oranje. "Natuurlijk heb ik ook de jongens in Frankrijk gevolgd", antwoordde Koeman dan ook. "Maar ik heb de keuze voor Brobbey gemaakt, omdat ik die tien dagen wil zien. Want ik denk nog steeds dat hij uiteindelijk beter wordt", aldus Koeman.

Lees ook: Twijfels over selecteren van Brobbey: "Hij maakt op mij absoluut geen fitte indruk"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen