Pascal Jansen gelooft in landstitel én eindzege Conference League met AZ

26 maart 2023, 23:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Pascal Jansen gelooft dat AZ nog kampioen van de Eredivisie kan worden. Met nogacht wedstrijden te gaan heeft de nummer vier van Nederland een achterstand van acht punten op koploper Feyenoord; met wedstrijden tegen Ajax en PSV in het vooruitzicht is het programma van de Alkmaarders ook geen makkie. De statistici van FiveThirtyEight schatten de kans op een landstitel op kleiner dan een procent, maar Jansen weigert op te geven.

"Het geloof is er altijd, dat is duidelijk. Zolang het mogelijk is, zeker. Het kan nog steeds, er is van alles mogelijk", zegt de trainer zondagavond bij Studio Voetbal. Ook het winnen van de Conference League sluit Jansen niet uit. "We kunnen hem winnen, dat is niet uitgesloten. Maar we hebben eerst nog Anderlecht. Toen we tegen Lazio moesten, werd gedacht dat we klaar waren in het toernooi. Nu hoor je het tegenovergestelde. Het is niet zo makkelijk om Anderlecht even uit te schakelen."

Pierre van Hooijdonk acht AZ ook in staat om de Conference League te winnen. Dat zou de eerste Europese prijs ooit zijn voor AZ; in 1981 verloor de club de finale van de UEFA Cup tegen Ipswich Town. "Ik denk niet dat je het in de titelstrijd nog recht gaat trekken, maar op Europees niveau kan het zomaar eens zijn dat alles goed gaat vallen dit seizoen", zegt Van Hooijdonk tegen Jansen.

"Ik geniet van het voetbal van AZ", vult Rafael van der Vaart aan in de uitzending. "Er is niemand aan de bal van wie je zegt: die is niet zo oncomfortabel. Daardoor heb je, ook in de topwedstrijden, het gevoel dat ze altijd beter zijn dan de tegenstander. Ik denk dat ze zeker ver kunnen komen in de Conference League. Lazio is geschrokken van AZ. Die hadden een makkie verwacht, maar zagen dat de jonge gasten van AZ toch wel heel goed waren aan de bal. Als 'ouwe lul', met alle respect, schrik je daar toch van."

"Het is inherent aan het voetbal. Als je goed presteert, krijg je aandacht", weet Jansen. "We moeten nog beter gaan presteren en dan zal het ontegenzeggelijk zo zijn dat er jongens in de belangstelling komen te staan en misschien ook wel een stap gaan maken." Volgens Van Hooijdonk zal de interesse ook afhangen van de prestaties van AZ in Europa. "Ik dicht ze goede kansen toe in de Conference League. Het zou me niet verbazen als Anderlecht niet de laatste horde zal blijken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Achja een keer in de zoveel tijd een prijs pakken is ook veel intenser en leuker .

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom ook niet als AZ van zowel Ajax als van PSV wint en Feyenoord een paar slippertjes maakt. Ook de 2e plaats is aantrekkelijk hoor. Die Pascal Jansen is een sterk figuur, hadden wij er maar meer van. Ooit werd hij als trainer de grond ingeboord doordat hij nooit topvoetbal had gespeeld, maar zie AZ speelt aantrekkelijk voetbal. Dus.....!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen