Stekelenburg voorspelt alvast vier nieuwe namen in basiself van Oranje

27 maart 2023, 00:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wout Weghorst kan zich opmaken voor een basisplek bij het Nederlands elftal, zo denkt Jeroen Stekelenburg. De journalist van de NOS kreeg tijdens de persconferentie van zondag sterk de indruk dat Weghorst maandagavond in de spits zal staan tegen Gibraltar. Ook houdt hij rekening met basisplaatsen voor Donyell Malen, Denzel Dumfries en Matthijs de Ligt. 

"Het blijft een beetje gissen, maar als je vandaag je oor te luister legde (zondag op de persconferentie, red.), dan staat Weghorst in de spits", zegt Stekelenburg bij Studio Voetbal. "Dat is wel duidelijk volgens mij, want hij had het over de bezetting voor de goal. Dat zal wel Weghorst worden, wat betekent dat Memphis vanaf links zal spelen, op de positie waarop hij eindigde in Frankrijk. Op de rechterflank weet ik het niet."

"Malen viel goed in, het zou zomaar kunnen dat Koeman Berghuis daar niet nog een keer laat spelen, want het ging niet zo gelukkig", vervolgt Stekelenburg. "Achterin zal Dumfries terugkomen (na een schorsing, red.) en ik denk dat De Ligt speelt. Op het middenveld is het een beetje een puzzel. Je speelt tegen Gibraltar, dus misschien wil je daar Berghuis neerzetten om aanvoetballen toe te komen. Simons zal wel gewoon op 10 staan."

Rafael van der Vaart verwacht nog een nieuwe basisklant bij Oranje. "Ik denk dat Wieffer gaat spelen en mijn hoop is ook dat Simons op 10 staat." Simons beleefde tegen Frankrijk zijn basisdebuut bij Oranje en stond als linksbuiten opgesteld. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet zo spannend allemaal tegen gibraltar . Ben meer benieuwd wat hij daarna gaat doen .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen