EK-finale tussen groepsgenoten onmogelijk

3 december 2007, 13:45

Het is bij voorbaat onmogelijk dat de finale van het EK 2008 gaat tussen twee landen die elkaar in de groepsfase ook al getroffen hebben. Dat is het opmerkelijke gevolg van het speelschema dat de UEFA gepresenteerd heeft. Teams die elkaar in de groep treffen, kunnen al in de halve finale weer tegenover elkaar staan.

Stel dat bijvoorbeeld Nederland en Italië als eerste en tweede eindigen in Groep C, dan spelen beide teams in de kwartfinale tegen de beste twee landen uit Groep D. Dit zouden bijvoorbeeld Spanje en Zweden kunnen zijn. Als Oranje en Italië deze kwartfinales winnen, spelen ze in de halve finale opnieuw tegenover elkaar. Hetzelfde principe geldt vanzelfsprekend ook voor de andere kant van het speelschema, waar bijvoorbeeld groepsgenoten Duitsland en Kroatië elkaar in de halve finale opnieuw zouden kunnen treffen. 

EURO 2008

EURO 2008

Mocht Nederland Groep C overigens winnen, dan speelt het haar kwartfinale in het St. Jakob Park van Basel. Eindigt het als tweede in de groep, dan moet het naar het Ernst Happel-stadion in Wenen. De Oostenrijkse hoofdstad is voor Oranje ook de eventuele locatie voor de halve finale en finale, mocht het zover komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen