De Lang ziet geraamte van toekomstig Ajax: ‘Vertrek in principe onbespreekbaar’

25 april 2024, 08:32
Foto: © Imago

Ajax wil Jorrel Hato, Brian Brobbey en Kenneth Taylor graag behouden. Hoofdscout en tijdelijk technisch manager Kelvin de Lang laat in gesprek met De Telegraaf weten dat een vertrek van het drietal in principe onbespreekbaar is.

“Kelvin en ik kijken elkaar soms aan op de tribune en zijn het er dan over eens dat het huidige spel niet bij Ajax past; er zit geen comfort in”, begint directeur voetbal Marijn Beuker in gesprek met de krant. Ondanks het matige seizoen dat Ajax draait, hebben Beuker en De Lang een viertal spelers geïdentificeerd dat het geraamte moet worden voor het toekomstige Ajax.

Artikel gaat verder onder video

“Met Ramaj, Hato, Taylor en Brobbey heb je echt wel een aardig blok staan”, gaat de directeur voetbal van de Amsterdammers verder. “We hebben met ze gezeten en willen dat ze blijven. Er moet stabiliteit in de groep komen en dan ga je niet opnieuw twaalf spelers halen.” De Lang kan zich in die namen vinden. “Hato, Taylor en Brobbey zijn ook nog jongens uit de eigen opleiding”, voegt de technisch manager eraan toe. “Wat ons betreft is een vertrek in principe onbespreekbaar.”

Ondanks alle kritiek ziet De Lang nog wel toekomst bij Ajax voor een aantal van de aankopen van Sven Mislintat. “Het is niet zo dat alle twaalf aankopen van Mislintat vertrekken. Die transferzomer is ook een ongelukkige samenloop van omstandigheden geweest, met veel spelers die heel laat in de transferwindow werden aangetrokken. Dan boterde het niet tussen Mislintat en trainer Maurice Steijn, wat ertoe leidde dat ze allebei vertrokken. Niet bepaald een ideale situatie voor een speler om in te komen. Dan ziet iedereen eruit alsof hij twintig procent minder is”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Henk Spaan weet meer over Louis van Gaal en Ajax en doet opvallende onthulling

Henk Spaan komt met nieuws over Louis van Gaal en Ajax. "Hij maakt zich zorgen, hij houdt zich er wel mee bezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoeveel wedstrijden moet die Brobbey nog wennen aan het ajax-spel vraag ik me af. Als spits sta je er om te scoren, wat ie niet doet dus. Akpom komt erin en scoort........Kunnen ze bij Ajax niet meer uitrekenen wat 1+1 is?

Allback
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Brobbey heeft zie ik 27 wedstrijden mee gedaan. 17 doelpunten en 9 assists. Hoe bedoel je hij scoort niet? En die cijfers nog in een waardeloos elftal.

Kolie
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Whahahaha kluns

Dug out
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er wordt een nieuw elftal gebouwd om over enkele jaren weer te mogen pieken. Dat is een ouderwetse manier en niet meer van deze tijd. Je moet constant vernieuwen om de continuïteit te waarborgen, om ieder jaar CL te spelen. Als Ajacied hoop ik dat Feyenoord niet deze fout maakt en in verval raakt zodra Slot weg is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen