‘Slecht nieuws voor Ajax: Premier League-club probeert deal met Farioli te kapen’

18 mei 2024, 18:32
Foto: © Imago

Dat Roberto de Zerbi aan het einde van het seizoen gaat vertrekken bij Brighton & Hove Albion kan nog wel eens vervelend nieuws voor Ajax betekenen. Transferverslaggever Sam C weet namelijk te melden dat de Premier League-club de Farioli-deal wil kapen. 

Francesco Farioli was assistent-trainer van De Zerbi bij de Italiaanse clubs Benevento en Sassuolo en kwam vervolgens op eigen benen te staan bij het Franse OGC Nice. Ajax was in een vergevorderd stadium om de 35-jarige Italiaan naar Amsterdam te halen, maar Brighton is voornemens om daar een stokje voor te steken. De Zerbi heeft Farioli namelijk hoogstpersoonlijk aangedragen bij de clubleiding van Brighton. 

Artikel gaat verder onder video

Volgens de verslaggever is Kieran McKenna, die met Ipswich Town promoveerde naar de Premier League, ook in beeld bij The Seagulls. De voorkeur van de Engelsen lijkt echter uit te gaan naar Farioli, door het advies van De Zerbi. Voor Ajax zou dit een flinke streep door de rekening zijn, omdat de Amsterdammers op hoofdlijnen akkoord waren met Nice. Ajax zag eerder ook al een deal met Graham Plotter stranden, terwijl een terugkeer van ‘droomkandidaat’ Erik ten Hag ook onwaarschijnlijk is.  

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen: 'Te gek voor woorden als hij de nieuwe trainer van Ajax wordt'

Johan Derksen noemt het in Vandaag Inside 'te gek voor woorden' dat de Italiaan Francesco Farioli mogelijk de nieuwe trainer van Ajax wordt.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Nu zullen alle Ajax haters zich doodlachen als hij niet komt terwijl als hij wel komt ze zeggen dat hij waardeloos is. Zo zijn dat soort mensen nou eenmaal

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben het wel eens met je en het is ook niet dat ik zelf sta te springen om Farioli maar het is wel zo Ajax heeft een trainer nodig en ik denk dat men gewoon een trainer wil zien, ook vooral omdat dat een kleine zorg minder is.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Nou dat word dan Alex Pastoor of van Bommel

jurgen😎
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

kan ook door de zaakwaarnemer de lucht in zijn gegooid om zn waarde te verhogen...... kan he ....

Dropkick
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Vissen gelukkig weer achter het net..niet.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Niet getreurd, als het niet doorgaat met Farioli dan zijn er genoeg alternatieven toch zoals Sahin (ook 35 jaar, dus volgens Derksen een snotneus), Pusic (ook zo'n oude meuk als Frank de Boer).......En wat fijn van het afketsen van Farioli is, dat de Ajaxhaters weer rustig kunnen worden, want sinds het bericht over de komst van Farioli er veel overspannen reacties doorspekt met angstzweet kwamen, toch wel een win-win situatie. Ach ja die Nederlandse clubs m.u.v. PSV (nog steeds de beste qua beleid en sportief) zijn toch allemaal dezelfde pot nat.

Allback
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zolang je de selectie niet drastisch gaat vernieuwen maakt het uiteindelijk niet uit welke trainer je voor de groep zet. Dan is er geen verschil tussen een Frank de Boer of een Farioli.

Storm
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

De komst van Farioli is (was) allerminst zeker dus wat is het probleem eigenlijk? Ajax kan altijd doorschakelen naar een andere kandidaat.

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Zo is het, ik begrijp echt niet waarom anderen zich hierom druk maken.......

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

dan krijgen ze toch die VOS!!

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het had leuk geweest, maar tegen PL salarissen kan geen Nederlandse club tegenop.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen