Kraay schrikt van transfersom: 'Lachwekkend laag, ik word er bijna verdrietig van'

28 april 2024, 10:35
Foto: © ESPN

Hans Kraay junior noemt het bedrag dat Liverpool gaat overmaken aan Feyenoord om trainer Arne Slot over te nemen 'lachwekkend'. De succescoach lijkt voor een bedrag tussen de tien en vijftien miljoen euro over te gaan stappen naar de Engelse havenstad, Kraay stipt aan dat hij daarmee evenveel waard zou zijn als Ajax-miskoop Gastón Ávila.

"Als je zo'n afkoopsommetje van Arne Slot ziet, van het grote Liverpool, dat gewoon dertig miljoen euro aan hele simpele spelertjes uitgeeft. Is dat niet lachwekkend laag?", vraagt Kraay zondagochtend in Goedemorgen Eredivisie aan tafelgenoot Marcel Brands, de algemeen directeur van PSV. "Het is nog steeds veel geld voor een trainer, hè?", reageert laatstgenoemde. "Er zijn in Engeland natuurlijk wel wat hogere bedragen betaald. Je weet ook dat als er in Engeland in het binnenland getransfereerd wordt, dan zijn de bedragen sowieso hoger."

Artikel gaat verder onder video

Kraay houdt voet bij stuk: "Ik vind het lachwekkend, ik word er bijna verdrietig van dat Arne Slot net zoveel waard is als een hele middelmatige linkback van Ajax, Ávila. En net zoveel waard is als een hele matige linksback van Feyenoord, Marcos López. Maar Arne Slot moet er vijftig aansturen!", stelt de oud-prof. Presentator Milan van Dongen stipt aan dat Julian Nagelsmann bij zijn overstap van RB Leipzig naar Bayern München de duurste trainer ooit werd, met een afkoopsom van 25 miljoen euro.

Brands reageert: "Dat staat dus ook niet in verhouding met een topspeler. Er worden voor trainers de laatste jaren wel behoorlijke bedragen betaald. Maar dit is het hoogste bedrag dat ooit voor een Nederlandse trainer betaald is, laten we dat niet vergeten." Kraay brengt het gesprek vervolgens op Peter Bosz: "Die laat je niet voor vijftien miljoen gaan?", waarop Brands resoluut "Nee, nee" zegt. "Maar hij is ook pas één jaar bij de club. Kijk: Arne heeft iets neergezet in drie jaar, dan komt er op een gegeven moment een moment dat dat kan gebeuren. Dan sta je er anders in, ik denk inderdaad dat dat ook 'gunnen' is. Ik denk dat het logisch is dat hij een volgende stap gaat maken."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Slot richt zicht tot publiek, maar krijgt tegenvallende reactie: Bijlow grijpt vervolgens in

Feyenoord-trainer Arne Slot maakte tijdens de huldiging naar aanleiding van de bekerwinst van de gelegenheid gebruik om Quilindschy Hartman een hart onder zijn riem te steken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zijn er echt nog mensen die naar dit pseudo cabaret programma kijken ?

Dug out
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ik ben het er deels mee eens. Slot is voor Feyenoord meer dan 10 tot 15 mln waard. Aan de andere kant heeft Slot al voor veel waardecreatie gezorgd. Het bereiken van de CL, de waardestijging van de spelers, zijn eigen afkoopsom. Feyenoord staat er veel beter voor, ook financieel! Verder is dit natuurlijk een fantastische opportunity voor Slot. De Liverpool-fans zijn echter skeptisch en hoe hoger de afkoopsom hoe hoger de verwachtingen. Als Feyenoord redelijk is, dan zullen wellicht ook spelers aan Liverpool worden verkocht. Of Feyenoord zou talenten van Liverpool kunnen huren en evt. kopen. Feyenoord verkoopt nu op het hoogtepunt. Zouden zij meer dan 15 mln in waarde stijgen als Slot nog een jaar blijft? Da’s koffiedik kijken en ik denk dat deze afkoopsom daarom redelijk is.

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Kraay wil weer aandacht. Men raadt ook maar wat met die bedragen altijd . Liverpool ,feyenoord hebben zo'n romano echt niet gebeld of zo. Verder staat hij dan wel weer in een lijstje van de top duurste trainers dus dan kan dat niet slecht zijn .

Dexi
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Kraay vergeet erbij te vertellen dat Slot's zijn voorgangers koeman, de Boer, van Gaal en ten Hag een wanprestaties hebben geleverd in de PM . De Boer slechtste trainer ooit in de PM en onder ten Hag leed United de grootste nederlaag ooit en meneer kocht de grootste miskoop ooit voor United Anthony. Het grote Liverpool zou dan 30 miljoen moeten betalen voor een trainer die landskampioen is geworden in de eredivisie en niets gewonnen heeft op Europees niveau, het is allemaal net niet trainers/ spelers in de Nederlandse pers wordt het zo opgeblazen,kan je goed ingooien dan verdien je een plek in oranje .

Ajeto!
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Dat heet appels met peren vergelijken. De duurste trainer transfer was Nagelsmann van Leipzig naar München voor 25mln. Potter op 2 van Brighton naar Chelsea voor 18.57mln. Gevolgd door André Villas-Boas van Porto naar alweer Chelsea waar een bedrag bij gemoeid was van 15mln. Op 4 Brendan Rogers van Celtic naar Leicester voor 10.44 mln. Hij blijft zelfs Jose Mourinho voor die van Inter naar Real Madrid ging voor 8 miljoen Met andere woorden het is gewoon een gedeelde 3e plek en dat is in trainersland een heule hoop centjes.

Frank16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hans Kraaij heeft gelijk. Arne Slot is meer waard, 80 miljoen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen