Terugkeer Cruijff-adept bij Ajax nog niet aan de orde: 'Er moet eerst overzicht komen'

23 april 2024, 10:13
Foto: © Imago

Wim Jonk zou een terugkeer bij Ajax kunnen overwegen, mits er weer rust binnen de club ontstaat. Bij de Amsterdammers gebeurt momenteel veel op bestuurlijk niveau, waardoor een echte koersrichting ver te zoeken lijkt. Dat moet volgens de oud-trainer van FC Volendam eerst veranderen.

Jonk’s naam wordt soms genoemd voor een functie binnen het in crisis verkerende Ajax. De oud-speler doet daar niet zo veel mee, zegt hij in Rondo. “Marco’s (van Basten, red.) naam valt ook wel eens, mijn naam ook. Dat weet als je eenmaal daar gezeten hebt. Ik heb er een mooie periode gehad. Ik ben ook met slaande ruzie weggegaan.” Tijdens de Cruijf-revolutie werd Jonk een belangrijke pion binnen de club,

Artikel gaat verder onder video

Voor de oud-Ajacied moet er echter eerst het nodige veranderen, voordat hij een terugkeer bij de club kan overwegen. “Het is niet aan de orde, want er is geen overzicht. Niemand weet wat de plannen nu echt zijn. Overzicht moet je eerst creeren. Wat gebeurt er met Kroes bijvoorbeeld? God mag het weten. Ik kijk wel wat er op me afkomt, of dat Ajax is of andere clubs.”

Jonk acht het ook mogelijk dat hij in de toekomst (tijdelijk) uit de voetbalwereld stapt. “Jij (Van Basten, red.) hebt ook ooit de keuze gemaakt om weg te stappen van het vak.” Don Marco reageert gelijk lachend: “Dat is me goed bevallen.” Jonk kan zich daar ook wel in vinden. “Je moet er wel energie en plezier uit blijven halen.” De Volendammer was tot 1 december 2023 actief als trainer bij FC Volendam en ondervindt momenteel nog negatieve gevolgen van de soap waarin de club zich bevindt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Nieuw probleem dreigt voor Ajax: 'Dreigement tijdens koffie met Van Praag'

Het is de vraag of Ziggo de komende jaren de hoofdsponsor van Ajax blijft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het zou goed zijn om wim jonk terug te halen ook bogarde

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lijkt mij ook. Jordi komt echt niet door de puinhoop bij Ajax. Hij heeft denkelijk andere wensen i.v.m. van Ajax nu. Zijn vader zou zeggen : Klinkt logisch !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen