Goed nieuws voor Ajax: twee sterkhouders keren terug op trainingsveld

23 april 2024, 19:19
Foto: © Imago

Jordan Henderson en Steven Berghuis staan weer op het trainingsveld bij Ajax. De Engelsman zou mogelijk woensdag weer in actie kunnen komen wanneer de Amsterdammers het in eigen huis opnemen tegen Excelsior. Voor Berghuis komt dat duel hoe dan ook te vroeg.

Dinsdagavond deelde Ajax foto’s op X waarop te zien is dat Henderson weer meetraint met de selectie. De Engelsman raakte eind maart geblesseerd terwijl hij op pad was met de nationale ploeg, waarna hij al bijna een maand moet toekijken. “Vanmorgen was Henderson er weer bij op de training”, geeft trainer John van ’t Schip aan bij Ajax TV op ESPN. “Hij heeft de hele training meegedaan. Dit was zijn eerste training met de groep. Voor woensdag moeten we nog even gaan kijken.”

Artikel gaat verder onder video

“Berghuis heeft vanochtend een klein gedeelte meegedaan, dus dat is ook positief”, vervolgt de oefenmeester. “Hij zal er woensdag nog niet bij zijn, maar het is in ieder geval een goede stap in de juiste richting.” De buitenspeler raakte halverwege februari geblesseerd aan zijn knie en liep drie weken later ook een blessure aan zijn rug op.

Van ’t Schip komt niet alleen maar met positieve updates. “Kris (Kristian Hlynsson, red.) is weggevallen natuurlijk”, geeft hij aan. De aanvallende middenvelder raakte geblesseerd tijdens de warming up voor de wedstrijd tegen FC Twente. “Hij is nog wel een paar weken zoet daarmee. Maar voor de rest is iedereen er wel weer bij”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Afellay schrikt van nieuws over Ajax: 'Dat is toch ondenkbaar?!'

Ibrahim Afellay is geschrokken van het nieuws dat een sleutelfiguur niet is benaderd voor het KPMG-onderzoek naar Ajax en Sven Mislintat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

DRAAK72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat deze kneusen lekker op zouten zyn 2 kneusen opruimen

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien even minimaal 2 goede wedstrijden winnen met hen en dan naar de deur brengen en erg snel opzouten !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen