Kevin Strootman kan terugkeren in de Eredivisie: 'Ja, we gaan ons melden'

12 mei 2024, 12:02
Foto: © Imago

Sparta Rotterdam is van plan om zich opnieuw te melden voor Kevin Strootman. In de zomer van 2023 sprak Sparta al met de middenvelder, die er toen voor koos om een jaar bij Genoa te blijven. Inmiddels hangt de vlag er anders bij.

De 34-jarige Strootman beschikt over een aflopend contract bij Genoa en kan dus transfervrij van werkgever wisselen. Technisch directeur Gerard Nijkamp van Sparta bevestigt zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie dat de club een poging gaat wagen.

Artikel gaat verder onder video

“Het zit in de wachtstand. Vorig jaar wilde Kevin nog een jaar bij Genoa blijven. Dat seizoen is nu bijna ten einde. Genoa gaat niet met hem verder, dus het staat nog steeds open. Dus: ja”, windt Nijkamp er geen doekjes om.

De directeur weet dat de fans de komst van Strootman zouden toejuichen. “Die vinden het mooi dat jongens die bij Sparta zijn begonnen en een fantastische carrière hebben gehad vervolgens afsluiten bij Sparta. Daar staan wij voor open, maar daar zijn meerdere partijen voor nodig en de belangrijkste is Kevin. Daar zijn we op aan het wachten.”

Strootman maakte zijn debuut in het profvoetbal bij Sparta: tussen 2008 en 2011 kwam hij tot 72 competitiewedstrijden voor de Kasteelclub. Via FC Utrecht kwam hij terecht bij PSV, waarna hij ook de shirts van onder meer AS Roma en Olympique Marseille droeg. Strootman groeide uit tot international: hij speelde 46 interlands tussen 2011 en 2019.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dit is het virtuele schema voor de play-offs van de Eredivisie voor Europees voetbal

NEC, FC Utrecht, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles staan momenteel op een plek die goed is voor play-offs om Europees voetbal aan het einde van het seizoen.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Spartaaaa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is al weken bekend bij Sparta. Strootman wil een veel te hoog salaris, vandaar dat ze er nog niet uit zijn gekomen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen