Schreuder reageert op geruchten Ajax en Feyenoord na kampioenschap in Spanje

6 mei 2024, 10:06
Foto: © Imago

Dick Schreuder is niet in gesprek met Ajax en Feyenoord om daar de nieuwe trainer te worden. De Nederlandse coach is afgelopen weekend met CD Castellón kampioen geworden op het derde niveau van Spanje, nadat hij eerder al PEC Zwolle naar de Eredivisie bracht.

De afgelopen weken noemden onder andere Kenneth Perez, Johan Derksen en Aad de Mos de naam van Schreuder als opvolger van respectievelijk John van ’t Schip en Arne Slot. De trainer van Castellón is echter nog niet benaderd door één van de twee topclubs in Nederland, vertelt hij tegen ESPN. “Je krijgt wel van alles mee, maar ik heb me ervan afgesloten. Op dit moment speelt er helemaal niks. Ik heb me totaal gefocust op deze club (Castellón, red.). Ik heb deze stap gemaakt, terwijl dat voor anderen een risico was. Je gaat op het derde niveau werken. Dat geeft mij ook extra druk.”

Artikel gaat verder onder video

Schreuder voelt zich enorm op zijn plek in Castellón de la Plana, waar Castellón speelt. “Deze club leeft hier enorm. De mensen hebben een bepaalde passie. In deze stad snakken ze naar succes. Mensen hebben de club misbruikt, dus ik ben blij dat ik aan de promotie een steentje bij heb kunnen dragen.”

Dick Schreuder is de oudere broer van Alfred Schreuder. Laatstgenoemde was eerder assistent-trainer bij Ajax, waarna hij in het seizoen 2022-2023 als hoofdtrainer aan de slag ging. Dat liep echter niet als gewenst: na een kleine zeven maanden vloog Alfred de laan uit. Dick was op zijn beurt op meerdere plekken assistent-trainer, totdat hij de kans kreeg bij PEC als hoofdcoach. Bij PEC en Castellón deed en doet hij het verdienstelijk.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjaak Swart oppert uit het niets opvallende en weinig genoemde hoofdtrainer voor Ajax

Sjaak Swart werpt een nieuwe naam op als trainer van Ajax. "Dat vind ik een goede trainer, hij is zeker een kandidaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

"Bij PEC en Castellón deed en doet hij het verdienstelijk." Dat is dan tevens ook zijn niveau denk ik. Op welke basis zou Dick Schreuder het bij een Nederlandse topclub beter doen dan?

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom zou het niet kunnen om hem te doen verwelkomen. Hij bewijst toch dat hij een goede trainer is. Ajax zou vol voor hem moeten gaan om hem naar Amsterdam te halen, meteen voor 4 of 5 jaar. Dat geeft rust in de tent lijkt mij. Hij lijkt mij véél betere optie dan Potter terwijl ten Hag niet gaat komen. Of moeten we als laatste optie gaan voor Dave Vos !!!

Martin0345
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat het eerst maar eens zien bij een subtopper zoals FC Utrecht, voordat je verzuipt bij de top 3

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De naam Marcel Keizer wordt ook al genoemd alsjeblieft niet gewoon een goede trainer nu geen koekenbakkers meer na 4 x

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hij werkt nu met een club op het 3e niveau, maar dat zegt niet veel over goed of slecht lijkt me. Op zich is het geen 'smoel' om eerst zijn broer congé te geven en dan hem binnenhalen OF misschien beiden als trainersstaf en Alfred een rehabilitatiekans te gunnen ? Je weet het maar nooit hoe het kan uitpakken.

Storm
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Op een gegeven moment loopt het gespeculeer uit de klauwen en wordt gewoon iedereen genoemd die je maar op kunt noemen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen