Toekomst volop begeerde Xavi Simons wordt vóór het EK bekend, PSG sluit één scenario uit

10 mei 2024, 14:40
Foto: © Imago

Nog vóór het EK in Duitsland (op 14 juni) van start gaat, zal duidelijk worden waar Xavi Simons volgend seizoen speelt. De Nederlander wordt momenteel door Paris Saint-Germain verhuurd aan RB Leipzig, dat hem graag nog een jaartje langer in de Bundesliga zou houden. FC Barcelona en verschillende Premier League-clubs liggen echter eveneens op de loer.

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romano vrijdagmiddag althans op X. "Simons en PSG zullen vóór het EK over zijn toekomst beslissen", schrijft de Italiaanse transferspecialist. Door één scenario zou sowieso een streep kunnen: "PSG wil hem komende zomer niet verkopen."

Artikel gaat verder onder video

Dat houdt in dat de oud-speler van PSV dus óf alsnog voor zijn kans in Parijs mag gaan, óf opnieuw verhuurd zal gaan worden. PSG-trainer Luis Enrique liet zich in maart nog zeer positief uit over de ontwikkeling die Simons doormaakt in Duitsland, waardoor zijn perspectief er volgend seizoen mogelijk beter uit zou kunnen zien dan afgelopen jaar, toen hij naar Leipzig toog.

Simons kan nu al terugkijken op een prima seizoen in Duitsland. Namens RB Leipzig kwam hij in alle competities in 42 wedstrijden tot negen doelpunten, waarvan er twee werden verkozen tot mooiste Bundesliga-doelpunt van respectievelijk de maanden september en januari. Daarnaast was de nog altijd maar 21-jarige Nederlander goed voor niet minder dan vijftien assists. Zijn contract in Parijs loopt nog door tot medio 2027.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Koeman ziet volgende optie voor linksbackpositie wegvallen

Een potentiële Oranje-international is meerdere maanden niet inzetbaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Te gek voor woorden , het fvcking geld en macht heeft die jongen in de houtgreep . Dit moet absoluut stoppen.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Want? Hij moest toch zonodig weg bij Barcelona. Hij heeft toch met ze volle verstand een handtekening gezet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen