Ronald Koeman moet incasseren en krijgt sneer en advies van RB Leipzig-trainer

29 maart 2024, 13:13
Foto: © Imago

RB Leipzig-trainer Marco Rose heeft Xavi Simons vrijdagmiddag op de persconferentie verdedigd naar aanleiding van de kritiek van bondscoach Ronald Koeman na zijn interland tegen Schotland. Koeman was kritisch op het niveau wat de speler van de Duitse club behaalde, maar Rose vindt dat Oranje het ook bij zichzelf moet zoeken.

"Ik kan Nederland alleen maar adviseren om te proberen Xavi in ​​een rol te plaatsen waarin hij zijn overduidelijke kwaliteiten kan laten zien", begint Rose. De trainer deelt daarmee indirect een kleine sneer uit aan Koeman, die het nog niet voor elkaar heeft gekregen om Simons in een rol te laten spelen waarin zijn kwaliteiten het beste naar voren gekomen. Simons heeft de afgelopen week ook contact gehad met zijn trainer bij RB Leipzig, zo geeft Rose toe.

Artikel gaat verder onder video

"Ik heb contact gehad met Xavi. Mijn advies was om naar de bondscoach te luisteren en dingen te accepteren. Maar we mogen de zaken in Leipzig ook een beetje anders zien", vindt Rose, die het in Leipzig wél voor elkaar krijgt om de Nederlander goed te laten spelen. Simons was in 36 duels al goed voor negen goals en dertien assists en heeft zich ontpopt tot een van de smaakmakers in de Bundesliga.

Die lijn trok de oud-speler van PSV niet door in de interland van het Nederlands elftal tegen Schotland, zo vond Koeman na afloop:  "Hij wil goed zijn voor het Nederlands elftal. Xavi is best zelfkritisch en zegt zelf ook dat hij te vaak de bal verloor, en dat dit niet kan. Op eigen helft moet je altijd denken aan balbezit houden, op die plekken kan dat niet gebeuren. Ik mag van hem verwachten dat hij zich daarin ontwikkelt", gaf de bondscoach aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach net zo’n verhaal als met Seedorf. Bij de club spelen ze een spel wat hen ligt, bij het Nederlands elftal moeten ze zich voegen in andere tactiek!

Tjon,I
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Volgens mij was het verhaal bij Seedorf dat hij niet in de groep paste en de hiërarchie verstoorde.In het buutenland werden de eigenzijze domme coaches van Nederland uitgelachen .Men zei: Ned. schiet zich in de voet door een speler als Seedorf niet op te stellen .Zelfde met Hasselbaink die echt in alle Europese topcompetities topscorer was geworden,en niet eens mee mocht naar euro 2000.De domheid ten top is dit. Wat gebeurt er ? Ned. Krijgt tegen Italie wel 10 strafschoppen en mist allemaal .w.o. Frank de Boer die 3x mist ,en de enige echte Nederlandse strafschoppenspecialist Hasselbaink zit thuis .Nederland had in 2010 Spanje 100% zeker verslagen in de finale met een middenveld met Seedorf en Sneijder,maar.nee : mr. Know it all van Marwijk vond het niet nodig Seedorf,een erkende wereldwijde prijzenpakker zelfs mee te nemen Door dit soort bedweterig en discriminatoir gedrag zal Nederland nooit de wereldtitel winnen echt nooit !

boyke
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Laten we eerst eens beginnen bij de keuze van Koeman die zogenaamd erg bekend staat maar wel overal faalt met zijn keuze. Een speler moet je selecteren op zijn kunnen en op zijn positie en niet op een andere plaats. Je gaat een keeper toch selecteren voor tussen de palen en niet als spits om de ballen tussen de andere palen te schieten. Laten we eerlijk zijn dat Koeman er geen bal van begrijpt en een zeer slechte bondscoach is die alleen aan zijn eigen hachee denkt en dan niet een speler op een verkeerde positie neerzetten en achteraf daar commentaar op leveren. Ik hoef geen Xavi fan te zijn maar om hem nu zo te behandelen zoals Koeman doet is die coach voor mij een grote nul. Zijn keuzes zijn onbegrijpelijk. Ik wil Koeman zeker niet afbreken, hij zal zijn goede kanten wel hebben maar zeer zeker ook zijn zeer slechte kanten door openlijk kritiek te uiten op een speler welke hij zelf op de verkeerde plaats positioneert. van Dijk in de spits en Depay als laatste man meneer Koeman daar ben jij nog voor in staat. Speel gewoon het oud Nederland voetbal in plaats van tikkie terug tikkie opzij weer tikkie terug op de keeper en is tikkie terug voetbal en al dat breien bereik je niets mee. Een lang pass naar voren kan al niet meer dan breekt de oorlog uit bij je.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen