Van der Gijp trekt keiharde conclusie over Frenkie de Jong: 'Hij wordt geen Europese topspeler'

18 april 2024, 07:51
Foto: © Vandaag Inside

René van der Gijp heeft woensdagavond in de uitzending van Vandaag Inside zijn conclusie getrokken over Frenkie de Jong. De middenvelder werd dinsdag uit de Champions League geknikkerd door Paris Saint-Germain en maakte in die wedstrijd geen daverende indruk. Van der Gijp stelt dat De Jong tekort voor de absolute wereldtop.

De Catalanen verloren in hun tijdelijke stadion, Lliuís Companys, met harde cijfers (1-4) van PSG en lopen daardoor een plek in de halve finale van het miljardenbal mis. De Jong kon het spel op het middenveld niet naar zich toetrekken, zo zag Gijp. “Ik zat te denken: wat is nou een Europese topspeler? Dat is een speler die het op dít soort momenten vaak doet”, begint de analist bij Vandaag Inside, die Luka Modric, Toni Kroos en Jude Bellingham als voorbeelden aanhaalt.

Artikel gaat verder onder video

“Kijk, (Kylian, red.) Mbappé doet het niet iedere keer als het erom draait, maar wel héél vaak. In tachtig procent van de gevallen. Frenkie doet het in tien procent van de gevallen. Tot nu toe heeft hij nog niet aangetoond een Europese topspeler te zijn”, is Van der Gijp hard. “Hij is gewoon een goede speler, maar de (Andres, red.) Iniesta’s van deze wereld waren véél vaker beslissend.”

De oud-voetballer vindt dat De Jong het nalaat om Barcelona op sleeptouw te nemen zodra ze het moeilijk krijgen. “De laatste stap naar de top maakt hij niet”, stelt Johan Derksen. “Ik had er meer van verwacht. We hebben wel eens de discussie gehad of hij net zo goed als Modric kan worden. Maar nee, dat gaat niet gebeuren”, reageert Gijp.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Gijp keert zich tegen twee vaste gasten Vandaag Inside: 'Ik ben allergisch voor ze'

René van der Gijp stoort zich aan twee gasten die regelmatig te zien zijn bij Vandaag Inside.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Van der Gijp je lult zoals gewoonlijk weer uit je nek. De drie spelers die jij noemt spelen allemaal met elkaar bij Real Madrid en buiten deze drie loopt er veel meer kwaliteit rond dan bij Barcelona. Tot aan de rode kaart die Araujo kreeg stond Barcelona met 1-0 voor. Na de rode kaart stortte het totaal bij Barcelona in en werd de wedstrijd verloren. Dit kwam niet alleen door Frenkie maar doordat er in verhouding met PSG veel mindere spelers spelen. Nogmaals je lult uit je nek en doe je iedere dag bij VI.

Frans de Vries
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Frenkie is altijd nog een veel betere speler dan dat van der Gijp ooit geweest is. Die man die denkt werkelijk alles van voetbal te weten, net als Derksen die ook maar een matige voetballer was, we zullen maar denken de beste stuurlui staan weer aan wal. De rode kaart bij Barcelona heeft roet in het eten gegooid dat is buiten kijf.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Nee hehe komt er ook 1 achter. Net als de Ligt, vd Beek.. Over 2 of 3 jaar zijn Wieffer, Beelen en Timber hun allang voorbij gestreefd.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Rudolf21, wel typerend dat je drie Feyenoorders op noemt ten opzichte van drie voormalige Ajaxieden. Van Beelen weet je nog niet hoe goed hij gaat worden omdat hij dit jaar eigenlijk pas in de basis staat bij Feyenoord. Timber schat ik wel hoog in maar hij speelt nu nog bij Feyenoord dus afwachten wat hij eventueel bij een grote top club gaat doen. Wieffer wisselt hele goede wedstrijden met mindere wedstrijden af zowel bij Feyenoord als bij oranje. Van de Beek komt inderdaad te kort voor de top en de Ligt houd zich goed staande bij Bayern net zoals voorheen bij Juventus. Wat Frenkie de Jong betreft: men heeft nu eenmaal een hoog verwachtings patroon van hem maar als je mindere spelers zoals bij Barcelona om je heen hebt kan je niet verwachten dat hij in zijn eentje de kar kan trekken (Messi, Ronaldo etc konden het ook niet alleen zonder andere topspelers).

Rudolf21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik noem 3 Feyenoorders omdat ik Feyenoord op de voet volg.. Kan geen inschatting maken of een andere speler beter wordt.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Rudolf21. Als je alleen Feyenoord op de voet volgt hoe kan je dan beweren dat Wieffer, Beelen en Timber de door jou eerder genoemde voormalige Ajaxieden dan voorbij zijn gestreefd, een beetje domme opmerking of heb je soms een glazen bol in huis waarmee je in de toekomst kan kijken. Het is logisch dat je geen inschatting kan maken of een andere speler beter wordt want dat kan niemand. Beperk jij je maar tot je club Feyenoord en ga niet over andere spelers oordelen of je moet je gezichtsveld verruimen en naar wedstrijden van andere clubs kijken dan kan je erover mee praten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen