Emanuelson: "Zilina heel lastige ploeg"

Ger
6 november 2008, 13:17   Bijgewerkt: 6 november 2008, 13:39

Urby Emanuelson stelt dat Ajax in het UEFA Cup-treffen met MSK Zilina vooral de rust moet bewaren. "Ik denk dat zij ons zullen laten voetballen en zelf gaan loeren op de counter. Verder zal hun defensie dicht zijn met veel mensen achter de bal", zegt de verdediger op de website van de Amsterdamse club.

Waar Ajax in het eerste groepsduel met 2-1 onderuit ging tegen Aston Villa (2-1), daar verloor Zilina met dezelfde cijfers van Hamburger SV. "Maar Martin Jol gaf aan dat het een beetje een onterechte overwinning was. Je kunt er daarom vanuit gaan dat Zilina een heel lastige ploeg is", aldus Emanuelson, die beseft dat Europees voetbal de ideale leerschool is voor de jonge Ajax-selectie. "Die wedstrijden zijn vergeleken met de Nederlandse competitie fysiek van een ander niveau. Vooral ploegen uit Oost-Europese landen zijn fysiek wat sterker."

De 22-jarige linkspoot is na een teleurstellende start van het seizoen tevreden over zijn progressie. "Het gaat de goede kant op. Ik heb verdedigend wel van mijn fouten geleerd. Ik ben nog lang niet de topverdediger die ik moet zijn, maar het gaat steeds beter. Het wordt allemaal wat volwassener. De trainer laat mij gewoon mijn ding doen en heeft vertrouwen in me. Als het moet word ik aangepakt, als het goed gaat krijg ik een compliment en dat geldt voor iedereen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen