De Boer wil wel kopje koffie drinken met Cruijff

Ger
7 december 2010, 09:56   Bijgewerkt: 7 december 2010, 10:31

Onder leiding van Frank de Boer en Danny Blind is de selectie van Ajax dinsdagochtend naar Milaan vertrokken. Beide trainers proberen het eerste elftal van de Amsterdamse club zo goed mogelijk voor te bereiden op het laatste groepsduel in de Champions League met AC Milan.

Ze vervangen Martin Jol, die maandagavond samen met zijn assistenten Cock Jol en Michael Lindeman ontslag heeft genomen. De Boer, assistent-bondscoach en trainer van het hoogste juniorenelftal van Ajax, en Blind houden in ieder geval tot aan de winterstop de leiding over de huidige nummer vier van de Eredivisie. Het is onduidelijk of ze daarna ook het vertrouwen krijgen. Mogelijk gaat de Amsterdamse club op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. In dat geval lijkt Frank Rijkaard een voorname kandidaat.

De Boer had als trainer van de A1 van Ajax weinig contact met Jol. De 40-jarige oud-international won met de Amsterdamse club de wereldbeker, de Champions League en de UEFA Cup. Hij vierde ook vijf landstitels en veroverde tweemaal de KNVB Beker. Het toeval wil dat hij twee weken geleden de thuiswedstrijd van Ajax tegen PSV volgde naast Johan Cruijff in een vip-box van de ArenA.

{image[259100][left-half][Cruijff Cruyff]}De legendarische nummer veertien wil zijn jeugdliefde graag hervormen tot een succesvolle club die weer naar Ajax ademt. Een vereniging met veel oud-spelers en zelf opgeleide talenten. Komende dinsdag zijn de verkiezingen voor de ledenraad, die in het uiterste geval het bestuur naar huis kan sturen. Acht van de 24 zetels komen vrij en op verzoek van Cruijff hebben oud-spelers Aron Winter, Keje Molenaar, Edo Ophof, Dick Schoenaker, Barry Hulshoff, Peter Boeve, Piet Schrijvers en Ko Meijer zich evenals voormalig jeugdtrainer Dirk de Groot verkiesbaar gesteld.

Cruijff ambieert vermoedelijk geen actieve rol bij Ajax, maar wil zijn jeugdliefde waarschijnlijk van adviezen voorzien. Net zoals hij dat al jaren bij Barcelona doet. Af en toe een kopje koffie drinken met de clubleiding of even babbelen met de hoofdtrainer Josep Guardiaola, de huidige trainer van Barcelona die vorige week na de eclatante zege op Real Madrid (5-0) nog verklaarde dat zijn ploeg het voetbal van Cruijff had gespeeld.

Frank de Boer heeft dezelfde spelopvattingen als Guardiola en Cruijjf. Hij kan de komende weken ook wel wat steun gebruiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen