Ajax ontkent ontslag Bergkamp en Jonk

Koen Freriks
9 april 2011, 12:21   Bijgewerkt: 9 april 2011, 12:38

Ajax ontkent dat het diverse jeugdtrainers op non-actief heeft gesteld. Volgens De Telegraaf worden Dennis Bergkamp, Wim Jonk, Ruben Jongkind en Bryan Roy per 30 juni buiten de poort gezet, maar volgens algemeen directeur Rik van den Boog is daar niets van waar. "We hebben niemand de wacht aangezegd", vertelt hij op de website van Ajax.

"Er is een situatie ontstaan die voor een aantal medewerkers als onveilig wordt ervaren en er wordt argwanend naar elkaar gekeken", legt de onder druk staande directeur uit. "Overal staan berichten dat contracten niet worden verlengd of dat mensen worden ontslagen. Wij hebben als directie de afgelopen week enkele gesprekken gevoerd met de jeugdtrainers met als doel rust te creëren. We hebben niemand de wacht aangezegd." 

"Het opleiden van jeugdspelers gaat natuurlijk gewoon door, ongeacht wat er gebeurd is", vervolgt Van den Boog, die doelt op de kritiek van Johan Cruijff op de jeugdopleiding. "Dat is voor sommige betrokkenen moeilijk, maar de staande organisatie moet daar voor zorgen. Wij hebben in onze gesprekken met de jeugdtrainers gevraagd om respect naar elkaar te tonen. En we moeten met zijn allen geduld betrachten." 

"Er loopt een aantal contracten af en wij vinden het niet verstandig om op dit moment, onder de huidige omstandigheden, contracten te verlengen", benadrukt Van den Boog. "Dat is iets anders dan dat we mensen ontslaan of op non-actief zetten, want dat is helemaal niet aan de orde en dat hebben we ook niet als zodanig besproken met de betrokkenen. We kunnen met deze jeugdtrainers desnoods tot 1 juli wachten, al is dat niet ideaal. Maar er is nu geen haast bij. In de tussentijd werken we gewoon door."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen