'Janssen rond met Ajax, Twente wil Strootman'

23 mei 2011, 08:31   Bijgewerkt: 23 mei 2011, 08:46

De transfer van Theo Janssen naar Ajax is rond. Volgens De Telegraaf hebben beide partijen overeenstemming bereikt over een contract voor twee seizoenen. Janssen komt over van FC Twente, dat volgens dezelfde krant Kevin Strootman op het oog heeft als opvolger. Hij speelt pas sinds een half jaar bij FC Utrecht.

Strootman was een jaar geleden al dicht bij een overstap naar FC Twente, nadat hij met Sparta gedegradeerd was naar de Jupiler League. De Tukkers lieten hem toen echter lopen, waarna FC Utrecht hem een half jaar later alsnog terug naar de Eredivisie haalde. Niet veel later mocht de middenvelder al zijn debuut maken in het Nederlands elftal. Strootman heeft bij FC Utrecht nog een contract tot de zomer van 2015. Zijn beoogde transfersom ligt naar verluidt rond de vier of vijf miljoen euro.

Janssen (29) levert FC Twente zo'n drie miljoen euro op. Wanneer hij gepresenteerd wordt in Amsterdam, is nog onduidelijk. Mogelijk wacht de club daarmee tot het terug is uit de Verenigde Staten, waar het momenteel verblijft voor een oefentrip.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen