La Ling doet aangifte tegen Ten Have

25 november 2011, 08:38

De soap bij Ajax heeft er een nieuw hoofdstuk bij gekregen. Tscheu la Ling, de man die door Johan Cruijff naar voren geschoven werd als nieuwe algemeen directeur, heeft bij de politie in Breukelen aangifte gedaan tegen Steven ten Have, de voorzitter van de raad van commissarissen. Hij beschuldigt Ten Have van laster.

Cruijff zag in La Ling de ideale man om Ajax te gaan leiden, maar de andere vier leden van de raad van commissarissen dachten daar anders over. Hierbij werd La Ling, voorzitter van het Slowaakse AC Trencin, door onder meer Ten Have tot tweemaal toe in verband gebracht met omkoping. "Omkoping in de Slowaakse competitie is schering en inslag en dat ligt ten grondslag aan de afwijzing van Ling. We kunnen het alleen niet bewijzen, omdat we geen bankafschriften hebben", zou Ten Have onder meer gezegd hebben in een bijeenkomst met een groep fans.

La Ling eist dat Ten Have die woorden intrekt. "De brief met de motivatie voor de aangifte is ook naar de heer Ten Have gestuurd. Daarin wordt hij gesommeerd om voor morgenmiddag (vandaag, red.) aan te geven dat hij de supporters van Ajax en de ledenraad zal laten weten dat de door hem gedane uitspraken over Ling onjuist zijn en geen feitelijke grondslag hebben. Ook zal hij zijn aansprakelijkheid moeten erkennen voor de eventuele schade die Ling hierdoor gaat lijden. De heer Ten Have moet dit schriftelijk bevestigen", aldus advocaat Mr. Jan Kabalt in De Telegraaf.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen