Laatste drie RvC-leden Ajax officieel afgetreden

13 april 2012, 18:48   Bijgewerkt: 13 april 2012, 18:58

Nadat Johan Cruijff dinsdag in navolging van Edgar Davids en Marjan Olfers zijn positie in de Raad van Commissarissen van Ajax ter beschikking stelde, hebben de Amsterdammers vandaag laten weten dat de bestuursraad van de landskampioen het tijdstip van het aftreden van de drie laatste RvC-leden heeft bepaald op vrijdag om middernacht.

Edgar Davids en Marjan Olfers legden eerder ook op dinsdag al hun functie neer. Steven ten Have en Paul Römer hadden dat in een eerder stadium al gedaan.

In tegenstelling tot zijn vier ex-collega's blijft Cruijff actief in de ArenA. “Op verzoek van de bestuursraad heeft hij zich bereid verklaard in een andere rol betrokken te blijven bij de implementatie van zijn voetbalvisie binnen de club. De bestuursraad is daarover zeer verheugd en zal in de komende periode met hem overleggen over de wijze waarop deze rol kan worden ingevuld”, meldde Ajax eerder in een verklaring.

Cruijff, Ten Have, Römer, Davids en Olfers werden in juli 2011 benoemd tot commissarissen van Ajax, maar van een goede samenwerking was nooit sprake. De problemen escaleerden toen de vier laatstgenoemden Louis van Gaal afgelopen najaar, achter de rug van Cruijff om, aanstelden als algemeen directeur. Ajax hoopt op korte termijn de ontstane vacatures in te vullen. Voor de nieuwe raad zijn onder anderen Leo van Wijk (oud-topman KLM) en oud-speler Theo van Duivenbode in beeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen