Ajax met moeite naar overwinning in Tilburg

Ger
16 december 2012, 18:31   Bijgewerkt: 16 december 2012, 19:14

Ajax heeft zondag goede zaken gedaan na het puntenverlies van titelkandidaten PSV en Vitesse. De manschappen van trainer Frank de Boer hadden het niet makkelijk, maar snoepten uiteindelijk toch de drie punten weg uit Tilburg. Invaller Jody Lukoki stelde tegen Willem II de overwinning veilig. Tijdens zijn vreugdedansje geloofde Ajax pas dat het gedaan was.

Na een halfuur bleek die hoop bij de Willem II-fans niet voor niets toen de aansluitingstreffer werd gemaakt. Genaro Snijders gleed de bal simpel langs Vermeer op randje buitenspel, nadat bewaker Daley Blind de val ophief. Vooral de centrale mannen bij Ajax, Toby Alderweireld en Niklas Moisander, stonden veelvoudig te slapen. Willem II zag mogelijkheden, maar kon geen échte kansen meer creëren voor rust.

Willem II wilde wel, maar kwam nauwelijks meer in het spel voor. De genadeslag kwam van de voet van invaller Jody Lukoki. De behendige vleugel schoof de bal langs Meul en kon pas juichen toen het speeltuig via beide palen over de doellijn rolde: 2-4. Voor de formatie uit Amsterdam is het de zesde competitiezege op rij. Het verschil met lijstaanvoerder PSV en FC Twente bedraagt halverwege de Eredivisie nog maar een punt.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen