Van Rhijn: "Geen strafschop, geen rode kaart"

11 augustus 2013, 17:17   Bijgewerkt: 11 augustus 2013, 17:57

Ricardo van Rhijn baalde zondag na de nederlaag van Ajax bij AZ (3-2). De rechtsback was mede schuldig aan de nederlaag van zijn ploeg. Bij een 2-1 voorsprong haalde hij AZ-linksback Viergever onderuit. Scheidsrechter Bas Nijhuis gaf een strafschop én rood. Onterecht, zo meent Van Rhijn.

"Het was geen strafschop en zeker geen rode kaart", aldus de rechtsback na afloop tegenover Fox Sports over de beslissing van scheidsrechter Bas Nijhuis. "Laten we hopen dat deze rode kaart wordt geseponeerd. Deze nederlaag kunnen we niet meer terugdraaien. Er was even fysiek contact, maar ik trok hem niet aan zijn shirt. Daarom was het geen strafschop. Vervolgens pakt onze doelman Jasper Cillessen de bal en gaat Viergever slim liggen. Hij kon niet meer bij die bal. Die rode kaart is dus ook onterecht."

"Laten we hopen dat de beelden goed worden bestudeerd", vervolgt Van Rhijn met het oog op de thuiswedstrijd van volgende week tegen Feyenoord. "Ik weet ook niet wat de mensen van AZ gaan verklaren. Maar ik denk dat ze wel in een goede stemming zijn nu. Die rode kaart en strafschop waren wel cruciaal. Op dat moment speelden we goed. Het was wachten op de de 3-1 voor ons. Nu verliezen we. Dat is zuur."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen