Martino: "Niet zo briljant als de 4-0 aangeeft"

19 september 2013, 08:13

FC Barcelona had woensdagavond geen kind aan Ajax, wat tot uitdrukking kwam in een 4-0 eindstand. Echter representeert deze uitslag het spelverloop niet volledig. Met name in de eerste helft voetbalden de Ajacieden aardig mee, wat resulteerde in twee goede kansen, voor Lerin Duarte en Ricardo van Rhijn.

Barça-trainer Gerardo Martino vindt dat de uitslag ietwat geflatteerd is, al hadden de Catalanen in de tweede helft nog kansen om de score nog hoger uit te laten vallen. Barcelona hield geen bijster hoog tempo aan tegen de ploeg van Frank de Boer. Martino vond zijn team dan ook niet super: "We waren niet zo briljant als de 4-0 misschien aangeeft, maar we hebben verdiend gewonnen".

In het tweede bedrijf werd voornamelijk het verschil gemaakt door Barça, terwijl Martino zijn ploeg in die periode allesbehalve een geoliede machine vond: "In de tweede helft hadden we meer controle over het spel moeten krijgen", aldus de oefenmeester van de Catalanen, die zijn doelman Victor Valdés complimenten aan de Amsterdammers zag geven: "De opponent analyseert ons ook, en we moeten ze de credits geven. Aan het begin hadden we moeite met verdedigen, maar dat hebben we hersteld", aldus de sluitpost van Barça volgens Telesport.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen