Cocu: "Ajax is als team verder dan PSV"

20 september 2013, 14:25

Van een crisis wil hij niet spreken, dat is volgens PSV-trainer Phillip Cocu een veel te groot woord. Maar dat het beter moet dan de laatste weken, en in het bijzonder het Europa League-duel met Ludogorets, is duidelijk. "Het gaat voorlopig met vallen en opstaan bij ons, maar over een lange periode moet het vallen minder worden."

De grote vraag bij PSV na de eerste twee maanden van het seizoen is wanneer de ploeg zijn ware gezicht heeft laten zien. Was dat in de eerste weken, toen het vriend en vijand verraste met fris en goed voetbal, of was dat in de afgelopen zes duels? In die duels kwam PSV niet één keer tot winst en modderde het in sommige partijen, met het Europese treffen met Ludogorets als dieptepunt, maar wat aan.

Dat PSV af en toe een mindere wedstrijd speelt, hoort volgens Cocu bij het proces dat zijn club doormaakt. “Het is voor iedereen duidelijk waar we aan begonnen zijn. Dat het dan even minder gaat is inherent aan een jonge groep, dat kan gebeuren. Het gaat met vallen en opstaan, maar we zullen het niet gelaten accepteren als het even minder gaat. Over een lange periode moet het vallen duidelijk minder worden.”

Volgens Cocu is de wedstrijd tegen Ajax, komende zondag, een ideale gelegenheid om het tij weer te keren. “Dit is een uitgelezen mogelijkheid om een mooie prestatie neer te zetten en voor ons een kans om ons weer van een andere kant te laten zien.”

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen