Van Gaal niet echt tevreden met WK-loting

6 december 2013, 19:10

Louis van Gaal was vrijdagavond, samen met meerde leden van de KNVB, live aanwezig bij de loting voor het WK in Brazilië. De Oranje-bondscoach constateerde dat Nederland komende zomer zal spelen tegen Spanje, Chili en Australië.

Op de vraag of Oranje tevreden kan zijn over de loting, reageerde Van Gaal nuchter: “Wat is tevreden? Je kan er niets aan veranderen, het gebeurt gewoon”, aldus de bondscoach van Oranje tegen de NOS. Van Gaal had zich een betere loting kunnen wensen, zo geeft hij aan: “Al met al is het een niet al te beste loting”.

Van Gaal weet dat plaatsing voor de knock-out fase een behoorlijk karwei zal worden voor Oranje: “We spelen tegen de wereldkampioen, tegen Australië, waar Nederland nog nooit van wist te winnen, en tegen Chili, die ik laatst met 3-0 voor zag staan tegen Colombia. Dat werd uiteindelijk 3-3, maar Chili heeft geen verkeerde ploegje. Wat betreft de tegenstanders is het een moeilijke groep. Wat betreft omstandigheden, valt het best mee.”

Er is na de loting niet alleen aandacht voor de tegenstanders, maar ook voor de omstandigheden en de voorbereidingstijd: “We gaan steeds noordelijker en dan worden de omstandigheden steeds slechter”, weet van Gaal, die jaloers is op België, dat in Groep H zit met Algerije, Zuid-Korea en Rusland. “Ik had graag in Groep H gezeten. Dan zou je ook een langere voorbereidingstijd hebben. Die hebben we nu niet. Ook voor de voorbereidingen is het een slechte loting.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen