Trotse Moisander waakzaam voor FC Groningen

5 februari 2014, 16:48

Niklas Moisander vervult bij Ajax momenteel de verantwoordelijke rol van aanvoerder. De Finse centrale verdediger verruilde AZ in de zomer van 2012 voor de Amsterdamse club en wist in korte tijd uit te groeien tot een leider, zowel binnen als buiten het veld. Komende donderdag (20.45 uur) staat voor de Ajacieden de thuiswedstrijd tegen Groningen op het menu.

Het duel met Groningen zal geen eenvoudig karwei worden, denkt Moisander: "FC Groningen is een hard werkende en fysiek sterke ploeg. Ze spelen compact en zullen ons pijn proberen te doen in de counter. Dat is hun kracht. Neem een speler als Michael de Leeuw, hij is altijd in beweging", aldus de Finse verdediger op het digitale thuis van Ajax.

De 28-jarige Moisander heeft de aanvoerdersband de afgelopen tijd mogen dragen door de absentie van Siem de Jong. Desalniettemin beseft de Fin dat hij de band verdient, omdat hij voor stabiliteit en balans zorgt in het elftal: "Dat was ook precies de bedoeling bij mijn terugkeer: ik ben teruggehaald voor de balans. Ik ben blij dat ik die zekerheid kan geven aan de ploeg", aldus de verdediger, die trots is op het aanvoerderschap: "Het is ongelooflijk eervol om aanvoerder te mogen zijn van de mooiste club van Nederland."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen