Ajax houdt hoop: "Iets forceren in Salzburg"

21 februari 2014, 00:25

Na de 0-3 nederlaag in de ArenA tegen Red Bull Salzburg lijkt Ajax kansloos voor een vervolg in de Europa League, maar de Amsterdamse club wil de handdoek nog niet in de ring werpen. Ze gaan volgende week niet als toeristen naar Oostenrijk, benadrukt Daley Blind.

"Als zij drie keer kunnen scoren in een uitwedstrijd, kunnen wij dat ook", zegt de middenvelder tegen FCUpdate.nl. "We moeten proberen om daar iets te forceren. Die return daar wordt geen veredeld oefenpotje, we moeten er vol voor gaan. Misschien kan er dan iets geks gebeuren."

Doelman Jasper Cillessen benadrukt dat het scoreverloop, zoals dat zo mooi heet, tijdens de wedstrijd in de ArenA ook niet bepaald mee zat. Binnen een kwartier kwamen de bezoekers door een penalty van Jonathan Soriano, gegeven na een overtreding van Joël Veltman, op voorsprong. "Als je na dertien minuten met 0-1 achter komt, weet je dat je een lastige avond gaat krijgen", zegt hij. De doelman moest in de twintig minuten daarna nog twee keer de bal uit zijn net vissen, één keer na een schot van 45 meter van diezelfde Soriano. Een prachtgoal, maar Cillessen is kritisch. "Als we goed druk zetten, kan zo'n bal nooit gegeven worden", stelt hij.

Met die 0-3 op het scorebord speelde Ajax na rust een verloren wedstrijd. "Na rust is het dan heel lastig om jezelf terug in de wedstrijd te spelen", weet Blind. "We zeiden in de rust tegen elkaar dat we ons eigen spel moesten gaan spelen, maar we haalden ons niveau niet." Bang dat deze nederlaag een vervolg gaat krijgen, is hij niet. "Dit was een slecht optreden. Maar het was een incident, denk ik. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen