Ajax moet meerdere erkennen in Barcelona: 3-1

21 oktober 2014, 22:45   Bijgewerkt: 22 oktober 2014, 01:28

Ajax heeft in Camp Nou zijn meerdere moeten erkennen in FC Barcelona. De Spanjaarden waren in de derde groepswedstrijd van de Champions League vanaf de eerste minuut van de wedstrijd dominant, maar verzuimden om de score op te laten lopen. Door doelpunten van Neymar, Lionel Messi en Sandro Ramírez aan de kant van Barcelona en Anwar El Ghazi aan de kant van Ajax, werd het uiteindelijk 3-1 voor de Spanjaarden.

Ajax had voor de wedstrijd al drie jaar geen uitwedstrijd meer gewonnen in de Champions League en trainer Frank de Boer verwachtte op voorhand ook niet dat die reeks zou worden doorbroken tegen Barcelona. "Als Barça op honderd procent speelt, is het normaal dat zij winnen", aldus de trainer op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd.

Daarna kreeg Barcelona via Pedro en Andrés Iniesta kansen om de score te verdubbelen. Het was uiteindelijk Messi die daarin slaagde. Een prachtige pass van Iniesta zette Messi vrij voor het doel en eenmaal daar kon de aanvaller simpel binnentikken en daarmee de 2-0 ruststand op het scorebord zetten. 

Ajax kreeg steeds wat meer grip op de wedstrijd en kon zelfs een paar keer gevaarlijk worden. En na de aansluitingstreffer van El Ghazi had de ploeg van Frank de Boer nog even de hoop een punt uit het vuur te kunnen slepen. Een vlijmscherpe counter met Sandro Ramírez als eindstation deed die hoop vervliegen, eindstand: 3-1.

Ajax blijft op twee punten staan na drie groepswedstrijden in het miljoenenbal. Daarmee staan de Amsterdammers nog altijd derde. APOEL Nicosia wist in eigen huis namelijk geen punten te pakken tegen Paris Saint Germain, dat de lijstaanvoerder is in groep F.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen