Veltman: "Bedoeling was om geen rood meer te krijgen"

5 november 2014, 23:47

Deze editie van Ajax-FC Barcelona (0-2) was qua uitslag compleet anders dan het duel van een jaar geleden, maar één ding was hetzelfde: Joël Veltman werd met rood van het veld gestuurd. De centrale verdediger kreeg twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart, na een overtreding op Barça-vedette Lionel Messi.

In de eerste helft, vlak voordat de 0-1 viel, was Veltman tegen zijn eerste gele prent aangelopen. "Bij die tweede maakte Messi een goede actie. Of het nodig was dat ik ingreep? Ik dacht van wel, maar achteraf hoorde ik van Ricardo van Rhijn dat hij in mijn rug liep. Maar ik maakte de keuze om erin te gaan en als je die keuze maakt, kan je niet meer terug." Veltman baalt flink van zijn rode kaart. "De bedoeling was dat zoiets nooit meer zou gebeuren. Als je van het veld loopt, schieten de beelden van mijn vorige rode kaart ook weer door je hoofd. Dat maakt het extra zuur. En ik moet nu de volgende wedstrijd, tegen Paris Saint Germain, missen."

Ondanks de nederlaag en zijn rode kaart hield Veltman toch een redelijk gevoel over aan de wedstrijd tegen Barça. "De eerste helft was, op de eerste tien minuten na, genieten. We geloofden echt in een stunt. De afvallende ballen waren voor ons, het publiek ging erachter staan: we hadden FC Barcelona echt bij de keel. Met een beetje geluk kom je op 1-0, maar dat geluk hadden we niet. Uiteindelijk kom je ongelukkig met 0-1 achter en als je daarna met tien man komt te staan, weet je dat het moeilijk wordt. Maar er zat echt meer in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen