Lodeweges: "Niet met angst in de broek naar Amsterdam"

21 november 2014, 13:37

Op papier is sc Heerenveen een mindere ploeg dan Ajax, maar trainer Dwight Lodeweges gelooft desalniettemin in een goed resultaat in de Amsterdam ArenA. "We hebben het gevoel dat er wat te halen valt", zegt de coach van de Friezen op de clubwebsite over de uitwedstrijd tegen de regerend landskampioen.

Heerenveen wil zich niet gaan ingraven in Amsterdam. Angst is niet de raadgever, benadrukt Lodeweges: "We gaan niet met angst in de broek naar Amsterdam. Wij willen winnen en gaan ook voor de winst", aldus de in Canada geboren tacticus. Hij heeft er een wel een goed gevoel over. "Het staat er goed op, de jongens zijn fit en leven vol vuur en vlam naar Ajax toe."

Lodeweges opteert in de ArenA voor dezelfde namen als in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Dat houdt in dat Sam Larsson opnieuw in de basis start. "Sam heeft de afgelopen weken heel wat trainingsuurtjes gemaakt. Hij heeft hard en goed getraind. Twee maanden loop je niet zomaar in, maar we zien aan alles dat hij meer power krijgt. Hij kan de actie beter inzetten en doortrekken en kan dat nu ook vaker. Je weet niet hoe een wedstrijd loopt, maar het is de bedoeling dat hij de negentig minuten vol maakt."

Al vijf wedstrijden wist Heerenveen niet meer te winnen, maar van een grote druk wil Lodeweges niet spreken. "We weten dat we punten moeten gaan pakken, maar uit bij Ajax kun je verliezen. Ze zijn niet voor niets vier jaar op rij landskampioen geworden. De weken na Ajax is een ander verhaal, dan moeten we resultaat behalen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen