De Boer: "We hadden de kans om van PSG te winnen"

25 november 2014, 23:39

Ajax mocht even hopen op een goed resultaat in de uitwedstrijd tegen Paris Saint Germain, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in de kapitaalkrachtige club uit Parijs. Davy Klaassen maakte er 1-1 van in de tweede helft, maar de Franse kampioen trok de wedstrijd in het Parc des Princes alsnog met 3-1 naar zich toe. Trainer Frank de Boer was over één fase in de wedstrijd tevreden, maar baalde van de slordigheden in het spel van Ajax.

"Ik ben tevreden over de periode van het begin van de tweede helft tot aan de 1-1", begon De Boer zijn verhaal voor de camera van de NOS. Hij vond de eerste helft maar niets. "Ik ben flink boos geweest in de rust. Het was hetzelfde liedje als toen tegen Manchester. We moesten meer geloven in een goed resultaat. We kregen vanaf de eerste minuut fantastisch de ruimte om te voetballen en daar moesten we meer gebruik van maken", aldus de coach van Ajax.

De Boer ergerde zich regelmatig op de bank. "Er gingen veel simpele dingen fout, dat is zo zonde", verzuchtte hij. "Ricardo Kishna en Ricardo van Rhijn waren de enige spelers die een goed niveau haalden. De rest maakte te veel onnodige veel fouten, terwijl ze het spelletje normaal goed kunnen spelen. In de tweede helft hebben we het wel beter opgepikt. Toen domineerden we en maakten we de 1-1. Uiteindelijk geven we het gewoon stom weg. Als er een kans was om hier te winnen, dan was het vandaag wel."

Ajax moet over twee weken in de Amsterdam ArenA minimaal gelijkspelen tegen APOEL Nicosia, om zich te verzekeren van Europa League-voetbal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen