De Boer hoeft niet weg: "Maar met mooie clubs ga ik praten"

11 december 2014, 10:01

Voor de vierde keer op rij slaagde Ajax er niet om de knock-outfase van de Champions League te bereiken. De Amsterdammers hervatten het Europese avontuur na de winterstop in de Europa League, omdat het APOEL Nicosia voor zich wist te dulden in Groep F. Trainer Frank de Boer heeft er vertrouwen in dat Ajax op termijn kan aanhaken bij de Europese subtop en sluit niet uit dat dit met hem gebeurt.

"Ik heb niet het gevoel dat de spelers op mij zijn uitgekeken", sprak De Boer na afloop van de klinkende zege op APOEL (4-0) volgens het ANP. De coach wordt regelmatig in verband gebracht met een vertrek, maar vindt het geen straf om in Amsterdam te blijven werken. "Ik heb ook nog een contract tot 2017 en hoef echt niet weg. Als er een mooie club komt, dan ga ik praten. Maar het zou goed kunnen dat ik dan toch voor Ajax kies. Ik ga er nu van uit dat ik hier volgend seizoen trainer ben."

De Boer wilde niet gefeliciteerd worden met het feit dat Ajax in de Europa League verder mag. "We wilden overwinteren in de Champions League", zei hij. "Dat is verschrikkelijk moeilijk in een groep met Barcelona en Paris Saint Germain. Maar we hadden het wel tot de laatste speelronde spannend moeten houden. Uit tegen APOEL Nicosia en tweemaal tegen Paris Saint Germain hebben we ons zelf tekort gedaan", vindt De Boer.

Komende maandag wordt tijdens de loting duidelijk wie Ajax zal treffen in de knock-outfase van de Europa League. Op dezelfde dag organiseert de KNVB een voetbalcongres in Utrecht. "Ik denk dat we structureel bij de Europese subtop kunnen horen, met uitschieters naar boven", aldus De Boer. "Nu hangen we een beetje tussen de middenmoot en de subtop in. Al zie je tegen APOEL dat wij ook weer stappen hebben gezet."

Thulani Serero maakte veel indruk tegen APOEL, beaamde De Boer. "Davy Klaassen hoort ook in de Champions League, net als Lasse Schöne, Niklas Moisander en Joël Veltman", liet hij vervolgens weten. Hoewel Moisander en misschien Schöne Ajax mogelijk op korte termijn de rug toe keren, is Ajax met de nodige contractverlengingen flink aan het bouwen aan de toekomst. "Er groeit iets moois. Natuurlijk is het voor mij een uitdaging om met hen in de Champions League te overwinteren. Maar laten we nu eerst maar eens ver in de Europa League komen. Hoe ver? Dat ligt aan de tegenstander ook", besluit De Boer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen