Geen wrok bij Denswil: "Hoef hun ongelijk niet te bewijzen"

5 januari 2015, 09:19

Eigenlijk ging het heel snel. Ajax liet weten dat Niklas Moisander zijn contract zal uitdienen en dat Stefano Denswil omwille hiervan per direct op transfervrije basis kon vertrekken naar een andere club. Club Brugge toonde zich slagvaardig en is de komst van de 21-jarige verdediger momenteel aan het afronden. De jongeling kreeg door Marc Overmars en Frank de Boer het label 'niet goed genoeg' opgeplakt, maar toch kent de jeugdinternational geen rancune.

"Ik hoef hun ongelijk niet te bewijzen", benadrukt Denswil in De Telegraaf. De jonge verdediger trekt zich weinig aan van de mening van anderen, hij focust zich gewoon op zichzelf. "Iedereen mag zijn mening hebben. Ik ga er voor mezelf alles aan doen om de top te halen. En dan zal vanzelf blijken of Ajax een fout heeft gemaakt", stelt de speler vastberaden. In Brugge tekent hij een verbintenis voor 3,5 seizoen.

Denswil wil niet te lang stilstaan bij de wijze waarop zijn verblijf in Amsterdam ten einde is gekomen. "Iedereen weet hoe het beleid van Ajax met spelers met aflopende contracten is en hoe het met Niklas Moisander en mij is gegaan. Maar het heeft geen zin om erover te praten. Als ze het niet in me zien zitten, kies ik een andere weg. Gelukkig heb ik in Jong Ajax en bij Jong Oranje ook een aantal clubs wél weten te overtuigen van mijn kwaliteiten."

Alleen een medische keuring kan een transfer van Denswil naar Ajax nog in de weg staan. De Brugse club bereikte al een principeakkoord met speler en club. "Ik ben vooral heel blij met Club Brugge, maar verlaat Ajax met pijn in het hart", aldus de Zaandammer, die bijna veertien jaar bij Ajax speelde. "Het was nooit mijn intentie om op deze manier weg te gaan. In het ideale plaatje vertrek je na een aantal jaren basisspeler te zijn geweest. Helaas was dat me niet gegund. Ik wilde gaan spelen of op zijn minst een eerlijke kans krijgen met een aantal wedstrijden op rij. Maar ik voelde - ook door het aanblijven van Niklas Moisander - nooit dat die eraan zat te komen. Desondanks wilde ik het seizoen afmaken. Door bepaalde reacties en uitingen heb ik uiteindelijk echter besloten voor mezelf te kiezen", zei Denswil.

Hij beschouwt zijn nieuwe club niet per definitie als een stap achteruit. "Brugge is koploper van België, zit nog in de beker en speelt in de Europa League tegen Aalborg. Kortom, na Ajax een fantastische nieuwe uitdaging", glimlacht Denswil, die het mooi vindt dat Ajax een doorverkooppercentage heeft bedongen in de deal. "Club Brugge kon me transfervrij overnemen, maar moet twintig procent van de transfersom afstaan als ze me verkopen. Ik ben dankbaar voor de opleiding die ik heb genoten. Dankzij Ajax werd ik de mens en speler die ik nu ben. Daarom hoop ik dat ik iets kan teruggeven voor alle mooie jaren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen