De Boer wil scoren: "Dan moet Legia er drie maken"

25 februari 2015, 20:16   Bijgewerkt: 25 februari 2015, 21:04

Frank de Boer stuurt zijn team donderdag met een eenvoudige opdracht het veld in: scoren. Na de 1-0 overwinning in de ArenA kan een treffer in Polen namelijk genoeg zijn om de tweestrijd met Legia Warschau te beslissen, weet de coach. "Want dan moet Legia er drie maken", legt hij uit op de website van Ajax.

De Boer heeft een duidelijk plan voor ogen: "We moeten gewoon proberen om ons eigen spel te spelen. Vooral omdat we morgenavond graag willen scoren tegen Legia. Als dat lukt, moet Legia er namelijk drie maken omdat wij vorige week in Amsterdam de nul hebben gehouden. Dat voordeel moet zich uitbetalen."

Een voordeel voor Ajax kan zijn dat Legia de steun van het eigen publiek moet missen, het stadion moet op last van de UEFA leeg blijven. "Als coach zal ik tijdens de wedstrijd veel meer bereik hebben dan bij een normale wedstrijd met publiek", weet De Boer. "Al is het ook weer niet de bedoeling dat ik elke actie met mijn stem ga begeleiden. Het liefst heb ik dat de spelers elkaar zelf in het veld motiveren en waar nodig corrigeren. Dus ik hoop dat ik me zo weinig mogelijk hoef te laten horen. Of ik zal schreeuwen in een leeg stadion? Natuurlijk. Het kan me niks schelen of het stadion leeg of vol is. Als ik mijn spelers maar kan bereiken. Daar gaat het om."

Viktor Fischer, Kolbeinn Sigthórsson en Niki Zimling zijn niet fit en ontbreken in de wedstrijdselectie van Ajax. Daarnaast zijn Richairo Zivkovic en Queensy Menig om sportieve redenen achtergebleven in Amsterdam.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen