De Boer gaat Cillessen niet wisselen voor penalty's

26 februari 2015, 08:48

Louis van Gaal baarde op het WK van afgelopen zomer in Brazilië opzien door doelman Jasper Cillessen voor de penaltyserie tegen Costa Rica te wisselen voor Tim Krul. Hoewel het huzarenstukje van de toenmalige Oranje-bondscoach goed uitpakte, zal Ajax-coach Frank de Boer geen dergelijke stunt uithalen met zijn doelman.

De Boer genoot van de keuze van Van Gaal, maar zal Cillessen niet voor een strafschoppenreeks naar de kant halen. "Psychologisch een fantastische zet", zegt de Ajax-trainer in gesprek met De Telegraaf. Het is geen geheim dat de Ajax-goalie geen penaltykiller is, terwijl reservedoelman Diederik Boer goede statistieken heeft met het keren van strafschoppen. Toch zal De Boer geen keeperswissel toepassen. "Omdat dit een confrontatie over twee duels betreft. We hebben thuis met 1-0 gewonnen en zullen met mijn wissels eerder op zoek naar een doelpunt gaan."

De Boer heeft wel vertrouwen in Cillessen. "Gezien de fysieke gesteldheid van een aantal spelers, denk ik niet dat ik in 120 minuten een wissel kan uitsparen. Het wordt dan gewoon tijd dat Jasper een penalty stopt. Maar ik hoop dat het niet tot een strafschoppenreeks hoeft te komen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen