Ajax ontmoet Dnjepr in achtste finale Europa League

27 februari 2015, 13:21   Bijgewerkt: 27 februari 2015, 13:47

Ajax staat in de achtste finale van de Europa League tegenover Dnjepr Dnjepropetrovsk uit Oekraïne. Dat heeft de loting in het hoofdkwartier van de UEFA in het Zwitserse Nyon vrijdagmiddag uitgewezen. De wedstrijden in de achtste finale vinden plaats op 12 en 19 maart. Ajax speelt eerst buitenshuis, de return vindt plaats in de Amsterdam ArenA. De finale wordt op 27 mei in Warschau gespeeld.

Het is een klus die op papier te klaren is voor Ajax. Dnjepr, de nummer drie van Oekraïne, schakelde wel knap het Olympiakos (2-0 en 2-2) van Ibrahim Afellay uit. De Amsterdammers bemachtigden een plaats bij de laatste zestien ploegen, door Legia Warschau met speels gemak te verslaan. Na een moeizame 1-0 overwinning in de ArenA maakte Ajax het met een puike 0-3 zege in Warschau af. Arkadiusz Milik scoorde één keer in het heenduel en maakte er twee in de return.

In dit stadium van het toernooi zijn alle wedstrijden eigenlijk wel aansprekend. Een van de mooiste affiches naast het duel van Ajax is VfL Wolfsburg - Internazionale. Bas Dost speelde een glansrol bij Wolfsburg, dat ten koste van Sporting Lissabon doorging. Het volledig Italiaanse treffen tussen Fiorentina en Feyenoord-beul AS Roma is ook zeer smakelijk. Tenslotte mag het Spaanse onderonsje tussen Villarreal en titelhouder Sevilla er ook absoluut wezen.

Ajax is de enige ploeg die als regerend kampioen in eigen land nog in de Europa League zit. De andere kampioenen (Legia Warschau, Aalborg BK, Red Bull Salzburg, Celtic, Olympiakos en Anderlecht) werden in de vorige ronde uitgeschakeld. Ajax is één van de vijf ploegen die het toernooi ooit gewonnen heeft. Dat lukte Napoli, Internazionale, Sevilla en Zenit St. Petersburg ook.

Er was niet sprake van een onderscheid tussen geplaatste en ongeplaatste ploegen. Alle clubs konden elkaar loten, behalve de teams uit Rusland en Oekraïne. Door de politieke onrust konden Dynamo Moskou en Zenit St. Petersburg (Rusland) dus niet tegen Dynamo Kiev en FC Dnipro Dnipropetrovsk (Oekraïne) loten. Wat opvalt is dat er nog maar liefst vijf Italiaanse ploegen aanwezig zijn in het toernooi.

Loting achtste finale Europa League

Everton - Dynamo Kiev

Dnjepr Dnjepropetrovsk - Ajax

Zenit St. Petersburg - Torino

VfL Wolfsburg - Internazionale

Villarreal - Sevilla

Napoli - Dinamo Moskou

Club Brugge - Besiktas

Fiorentina - AS Roma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen